Chocolademousse met gekaramelliseerde banaan

8
Makkelijk

Bereidingswijze

80 minuten kooktijd
140 minuten totale tijd

Mousse

  • Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit.
  • Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Bewaar het leeggeschraapte vanillestokje.
  • Pel de banaan.
  • Pureer voor de mousse de avocado, vanillemerg, banaan, cacaopoeder, kokosmelk, kokosolie, agavesiroop en een beetje zout.  
  • Schep de mousse in een spuitzak en laat circa 1 uur opstijven in de koelkast.

Noten- en zadencrumble

  • Snijd de dadels fijn.
  • Leg de noten in een theedoek en vouw de theedoek dicht. Sla met behulp van een pan of een deegroller de noten tot kruimels. 
  • Meng de dadels met de noten, zaden en de agavesiroop. Kneed tot een kruimelige mix.

Gekaramelliseerde banaan

  • Verwarm de honing in een koekenpan.
  • Pel en snijd de bananen over de lengte doormidden. Leg de banaan in de pan. Voeg een beetje zout toe.
  • Rasp de schil van de limoen boven de pan. Halveer de limoen en pers het sap boven de pan eruit. Voeg een scheutje water en het leeggeschraapte vanillestokje toe.
  • Bak de banaan circa 4 minuten om en om in de karamel.

Serveren

  • Spuit de chocolademousse op een bord. Leg de noten- en zadencrumble en de gekaramelliseerde banaan erbij. Besprenkel met de overgebleven karamel en garneer met de viooltjes.

Tip: Als honing voor jou niet past in een veganistisch dieet, kun je ook kiezen voor suiker om de banaan in te karamelliseren.

Ingredienten

4
Personen

Mousse

  • 1 hele rijpe avocado
  • 1 vanillestokje
  • 1 banaan
  • 4 el rauwe cacaopoeder
  • 40 ml kokosmelk
  • 1 el kokosolie
  • 2 el Agavesiroop

Noten- en zadencrumble

  • 50 g dadels
  • 50 g gemengde noten
  • 50 g gemengde zaden (maanzaad, lijnzaad, chiazaad)
  • 2 el Agavesiroop

Gekaramelliseerde banaan

  • 2 bananen
  • 3 el honing
  • 1 limoen
  • een paar eetbare viooltjes

Extra nodig

  • blender
  • spuitzak
  • theedoek
  • vijzel
Geef je waardering
8