De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Chocolademadeleines

Smelt de boter tot deze lichtbruin van kleur is en een nootachtige smaak heeft. Haal de pan van het vuur en roer de suiker door de boter. Voeg de melk en de honing toe. Roer stuk voor stuk de eieren erdoor. Zeef en spatel de bloem, bakpoeder en de cacaopoeder door het natte mengsel tot een egaal beslag.

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Chocolademadeleines

Bereidingswijze

Chocolademadeleines
Smelt de boter tot deze lichtbruin van kleur is en een nootachtige smaak heeft. Haal de pan van het vuur en roer de suiker door de boter. Voeg de melk en de honing toe. Roer stuk voor stuk de eieren erdoor. Zeef en spatel de bloem, bakpoeder en de cacaopoeder door het natte mengsel tot een egaal beslag. Laat het beslag circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190°C. Vet de madelainevorm in en schep met de ijsknijper een flinke lepel beslag in de vormen. Bak de madeleines in circa 10 minuten gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Hallo - net het recept gemaakt en de Madeleine vorm gevuld met de kleinste ijs scheplepel. Zou graag foto bijvoegen maar dat kan niet (helaas). De Madeleine zijn over de vorm gebakken maar ze smaken heerlijk. Kleine ijs scheplepel is teveel voor in de vorm. Beslag is genoeg om 24 “ normale” Madeleine ‘s te bakken en een 1/2 ijs scheplepel is meer dan genoeg 😉
Astrid de Vries
13-02-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.