De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocoladekarameltaart met tutti frutti

165 min kooktijd
Chocoladekarameltaart met tutti frutti

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Tutti Frutti biscuit
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de tutti frutti fijn. Smelt de boter. Klop de eieren met de suiker luchtig. Zeef de bloem in 2 gedeeltes boven de eieren en spatel de bloem erdoor. Spatel de boter erdoor. Strijk het beslag gelijkmatig uit over een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel de tutti frutti erover en bak het biscuit in de oven in 8 minuten goudbruin en gaar en laat het afkoelen. Snijd het biscuit in twee plakken ter grote van de vorm. Snijd van 1 plak 2 cm af zodat hij iets kleiner is. Bestrijk de plakken met de lemoncurd.

Chocolade-karamelmousse
Vet de vorm in en bekleed met plasticfolie. Hak de chocolade. Verwarm een kwart van de room en klop de rest lobbig. Karamelliseer de suiker en blus af met de warme room. Klop de eidooiers los, giet er de kokende karamelroom op en roer goed door. Gaar de crème zonder te koken. Giet de warme crème op de gehakte chocolade en roer tot een gladde massa en laat afkoelen tot circa 45 ºC. Spatel er de lobbige room door. Schep een beetje mousse in de vorm. Leg in het midden het kleine plakje tutti frutti biscuit, vul de vorm verder op met de mousse en eindig met de andere laag biscuit. Vries de vorm circa 2 uur in.

Tutti frutti galettes
Hak de tutti frutti en de pistache fijn. Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Verdeel 1 el chocolade op een met bakpapier beklede bakplaat en wrijf uit tot een cirkel. Bestrooi met de tutti frutti met de pistache en laat uitharden.

Cacaogelei
Breng water, suiker, room en cacaopoeder aan de kook en kook het circa 10 minuten tot de gelei ingedikt is. Week de gelatine in koud water. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en los hem op in de siroop.
Laat de gelei afkoelen tot circa 40 ºC. Haal de taart uit de vorm en schenk de lauwe cacaogelei erover. Druk de galettes tegen de zijkant van de taart en laat de taart ontdooien.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker