Chocoladepastadeeg
Meng bloem, cacaopoeder en het zout met elkaar. Maak hier een kuiltje in en meng in het kuiltje de eieren met de olie. Meng beetje bij beetje het bloemmengsel erdoor en kneed tot een soepel deeg. Voeg eventueel een klein beetje water toe. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Vanille-pastasaus
Meng de eidooiers met de slagroom en vanillesuiker in een pan. Gaar zonder te koken. Laat afkoelen en los de boter erin op.
Hazelnootballen
Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Rooster de hazelnoten in circa 12 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen. Maal de helft van de hazelnoten met de poedersuiker in het bakje van de staafmixer tot poeder. Voeg het eiwit toe en maal tot marsepein. Rol ballen van circa 2,5 centimeter groot. Maal de rest van hazelnoten met de suiker tot kruim. Rol de marsepeinballen door de jam en vervolgens door het hazelnootkruim.
Fruit
Snijd de schil van de sinaasappel en snijd het citrusfruit tussen de vliezen uit. Maak de rest van het fruit schoon en snijd in stukjes.
Pasta maken
Rol het chocoladepastadeeg dun uit met een deegroller en snijd er tagliatelle van. Breng water aan de kook en kook de pasta in circa 2 minuten gaar.
Serveren
Serveer de tagliatelle met de warme vanille-pastasaus, hazelnootballen en steek het fruit erin. Garneer met takjes munt en een beetje cacaopoeder.
45 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties