De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocolade monkeybread

Verwarm het water tot handwarm en los de gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem en verdeel het zout over de rand. Schenk het gistmengsel in het kuiltje en kneed er beetje bij beetje de bloem door. Kneed tot een soepel deeg. Voeg een beetje extra water toe als het deeg te droog is.

150 min voorbereidingstijd
120 min kooktijd
Chocolade monkeybread

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Verwarm het water tot handwarm en los de gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem en verdeel het zout over de rand. Schenk het gistmengsel in het kuiltje en kneed er beetje bij beetje de bloem door. Kneed tot een soepel deeg. Voeg een beetje extra water toe als het deeg te droog is. Laat het deeg in een kom, bestoven met bloem en afgedekt met plasticfolie, circa 1 uur rijzen.

Vulling
Verwarm de oven voor op 175 C. Rooster de walnoten en de hazelnoten circa 8 minuten. Schep de roomkaas in een spuitzak. Rol een stukje deeg ter grootte van een pingpongbal plat. Vul het stukje deeg met roomkaas en chocoladedruppels en vouw dicht. Herhaal dit tot het deeg op is. Meng de suiker en het kaneelpoeder. Rol de deegballetjes erdoor. Verwarm de boter en de lichtbruine suiker en roer tot een egale massa.

Vet de vorm in. Hak de walnoten en hazelnoten fijn en verdeel 2 eetlepels in de tulband. Vul op met een laag deegbolletjes. Verdeel botersaus en de rest van de noten op de deegbollen. Ga zo door tot de deegballetjes op zijn. Laat nog 30 minuten narijzen en bak het monkeybread in circa 35 minuten goudbruin.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Ik vond dit brood niet lekker. Maar wel leuk om te maken.
Ellen Stuiver
17-11-2023

Ook lekker