De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocolade-marsepein en pistache-marsepein

Eén van Karsu's favoriete snacks is Badem Esmezi. Met dit recept uit Karsu's Turkije kun je deze zoete traktatie ook thuis maken.

15 min voorbereidingstijd
60 min (voor)bereidingstijd
Marsepeinballetjes

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

"Deze Turkse marsepein is een lekkernij die ik altijd eet wanneer ik in Istanbul ben. Maar eigenlijk is het hartstikke simpel om zelf te maken."

Bereidingswijze

Chocolade-marsepein

  1. Maal de amandelen met de poedersuiker en het suikerwater. Maak kleine bollen en verdeel over een plaat. 

  2. Smelt de pure chocolade au-bain-marie. Doop de marsepeinbollen in de chocolade en laat circa 1 uur uitharden. 

Pistache-marsepein

  1. Maal de pistachenoten met de poedersuiker en de het suikerwater. 

  2. Verdeel het mengsel over een vel bakpapier en rol op. Laat circa 10 minuten uitharden in de koelkast. Snijd voor het serveren in plakjes.

Karsu is terug! Deze keer niet met lekkerste Turkse recepten maar met een prachtige rondreis door haar thuisland.

Foto van Karsu in Turkije

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker