Deze chips-dipstaart valt bij iedereen in de smaak. Lekker bij een (alcoholvrije)borrel, of een rustig avondje bankhangen.

Ingredienten

10
Personen

Deeg

  • 150 ml melk
  • 6 g gedroogde gist
  • 250 ml bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook

Vulling

  • 1 avocado
  • 5 tomaten
  • 500 g roomkaas
  • 1 komkommer
  • 4 lente-uitjes
  • sap van een halve citroen
  • 1 grote zak tortillachips naturel circa 600 g.

Extra nodig

  • taartpan of ronde ovenschaal met schuine rand van ca. 22 cm doorsnede
  • bakplaat met bakpapier
  • foodprocessor of staafmixer met hakmolen

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 20 minuten

Stap 1: deeg
Verwarm de melk tot het lauwwarm is en los de gist hierin op. Maak met 1 hand een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand van de bloem. Meng het gistmengsel en de olijfolie in het kuiltje en meng er met je hand beetje bij beetje de bloem door. Kneed alles met beide handen tot een soepel deeg. Snijd de knoflook fijn en meng door het deeg. Leg het deeg in een met bloem bestoven kom, dek af met plasticfolie en laat de kom 30 minuten rijzen. 

Verwarm de oven voor op 225 °C. Zet een ronde ovenschaal op z’n kop op een bakplaat met bakpapier. Beboter de vorm aan de buitenkant en leg een velletje bakpapier bovenop. Haal het deeg uit de kom, druk het plat en rol het deeg uit tot het een ronde plak die twee keer zo groot is al de bodem van de ovenschaal. Bekleed de ovenschaal en druk de randjes zachtjes aan. Snijd de randjes weg. Zet de bakplaat midden in de oven en bak in 20 minuten gaar. Haal daarna uit de oven en haal voorzichtig van de schaal af. Laat helemaal afkoelen.  

 Tip van Rudolph: 
Als de binnenkant van de bodem nog te zacht is zet de schaal dan zonder de bakvorm terug op de bakplaat en bak de schaal nog 5 minuten na. 

Stap 2: vulling
 Maak de avocado schoon en snijd twee tomaten in stukken. Pureer dit samen met de roomkaas en het sap van de citroen in de foodprocessor tot een gladde dip. Snijd de komkommer, lente-ui en de andere tomaten in kleine stukjes en roer dit door de dip. Vul de deegschaal met de dip en dek het af met een berg chips. Garneer de schaal met extra groenten. 

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers?
Bekijk ze hier allemaal > 

Geef je waardering

42
Chips diptaart
Chips diptaart