Kippenvoetjes
in zwarte bonensaus
Was
de kippenvoetjes en knip de nagels weg. Kook de kippenvoetjes circa 1 uur op
een laag vuur in voldoende water. Droog de voetjes vervolgens goed en wentel ze
door aardappelzetmeel. Verwarm de olie tot 180ºC en frituur de voetjes tot ze
goudbruin zijn. Pel en hak de knoflook. Schil en snijd de gember zo fijn
mogelijk.
Snijd de rode peper zo fijn mogelijk. Verhit een scheutje olie in een pan bak de knoflook, gember, chilipeper, zwart bonen en steranijs. Voeg de suiker, zout, oestersaus, sojasaus, donkere sojasaus, sesamolie, zwarte peper en een scheutje water toe en laat circa 15 minuten koken. Voeg de kippenvoetjes toe en laat circa 15 minuten sudderen.
Eendentongetjes
Kook
de eendentongetjes circa 1 uur op laag vuur. Droog de tongetjes goed en meng ze
met aardappelzetmeel. Klop het overtollige aardappelzetmeel er vanaf. Verwarm
de olie tot 180 ºC en frituur de tongetjes tot ze goudbruin zijn. Verhit een
scheutje olie in een wok. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd
de paprika in blokjes. Pel en snipper de ui.
Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringen, snijd de rode
peper in dunne ringen. Wok de paprika, ui, knoflook, voeg de eendentongetjes, sojasaus,
kookwijn, sesamolie, rode peper en lente-ui toe. Warm goed door.
Bittere komkommer met ossenhaas
Snijd
de bittere komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijst. Snijd
de komkommer schuin in repen. Breng een pannetje water aan de kook en kook de
komkommer circa 4 minuten. Snijd de ossenhaas in dunne plakjes van circa 2
millimeter dik. Marineer de ossenhaas met de peper, sojasaus, sesamolie en de
suiker. Bewaar in de koelkast tot de eindbereiding. Pel de knoflook, schil de
gember en snijd ze fijn. Verhit een eetlepel olie in de wok en voeg de gember
en knoflook toe. Voeg de ossenhaas met marinade toe en meng de komkommer erdoor
zodra de ossenhaas bijna gaar is.
Breng op smaak met een beetje zout, peper, suiker, sojasaus en de dark mushroomsaus. Bind de saus als het te dun is met aardappelzetmeel aangeroerd met water.
Cantonese Chicken & Salted
Fish fried rice
Kook
de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat de rijst
afkoelen.
Snijd de kip in kleine blokjes, meng dit met het zout, sesamolie, peper, suiker.
Pel en snipper de ui. Verhit twee eetlepels olie in een wok en roerbak de kipblokjes en de ui tot de kip gaar is. Verhit in een andere pan een scheutje olie en snijd de gezouten vis in kleine blokjes. Voeg toe aan de olie en roerbak tot er aroma vrijkomt. Voeg het ei toe en laat stollen als een roerei. Roer de rijst erdoor. Meng de rijst met de kipblokjes en breng op smaak met witte wijn, sesamolie, dark mushroomsaus en sojasaus. Snijd de lente-ui en ijsbergsla zo fijn mogelijk en voeg toe aan de wok.
Serveren
Serveer
alle items op een mooie schotel.
Dit is een recept van Wai Wong
0 reacties