- Snijd de kippendij in blokjes. Marineer de kippendij in de vissaus en marineer minimaal een half uur.
- Snipper de rode ui, snijd de jalapeño in stukjes en hak de kruiden fijn.
- Verwarm de nuoc nam, suiker, water en limoensap. Laat inkoken tot ongeveer een derde van het volume.
- Zet de pan met frituurvet op of zet de frituur aan.
- Dep de kip droog en haal door de maïzena. Schud het overtollige maïzena eraf in een zeef.
- Schep met een houten lepel of het frituurvet heet genoeg is. Wanneer het gaat bubbelen ben je good to go. Voor de frituurpan moet je op 180 °C zitten.
- Frituur de kip goudbruin in circa 6 à 7 minuten.
- Doe de kip in een bak en bestrooi met zout.
- Giet 4 eetlepels van de eigengemaakte saus eroverheen.
- Maak af met wat ui, jalapeño, kruiden en taugé.
30 min voorbereidingstijd
15 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties