De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Chicken Karaage

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Chicken Karaage

Bereidingswijze

"Dit is fried chicken maar dan de Aziatische versie. De kruiden, saus en de speciale marinade maken het een waar feestje."
  • Snijd de kippendij in blokjes. Marineer de kippendij in de vissaus en marineer minimaal een half uur.
  • Snipper de rode ui, snijd de jalapeño in stukjes en hak de kruiden fijn. 
  • Verwarm de nuoc nam, suiker, water en limoensap. Laat inkoken tot ongeveer een derde van het volume.
  • Zet de pan met frituurvet op of zet de frituur aan.
  • Dep de kip droog en haal door de maïzena. Schud het overtollige maïzena eraf in een zeef.
  • Schep met een houten lepel of het frituurvet heet genoeg is. Wanneer het gaat bubbelen ben je good to go. Voor de frituurpan moet je op 180 °C zitten.
  • Frituur de kip goudbruin in circa 6 à 7 minuten.
  • Doe de kip in een bak en bestrooi met zout.
  • Giet 4 eetlepels van de eigengemaakte saus eroverheen.
  • Maak af met wat ui, jalapeño, kruiden en taugé.

Miljuschka reist af naar Amerika om ter plekke de uitgebreide food truck scene te ontdekken. Amerika is bij uitstek het land waar food trucks al onderdeel zijn van het dagelijks leven. Miljuschka ontmoet de interessante mensen achter de trucks en ontdekt via hen de meest bijzondere, uitbundige en originele gerechten waarvan je gaat watertanden als je er alleen al naar kijkt.

Uiteraard zet Miljuschka overal haar tanden in en likt ze haar vingers af bij gerechten als jambalaya on a stick, double dose cupcakes, de BBQ-klassieker brisket en baby bad ass burgers. Haar eigen variant van de gerechten vind je onder het kopje recepten op deze website.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.