Chicken Karaage

18
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten kooktijd
45 minuten totale tijd
"Dit is fried chicken maar dan de Aziatische versie. De kruiden, saus en de speciale marinade maken het een waar feestje."
  • Snijd de kippendij in blokjes. Marineer de kippendij in de vissaus en marineer minimaal een half uur.
  • Snipper de rode ui, snijd de jalapeño in stukjes en hak de kruiden fijn. 
  • Verwarm de nuoc nam, suiker, water en limoensap. Laat inkoken tot ongeveer een derde van het volume.
  • Zet de pan met frituurvet op of zet de frituur aan.
  • Dep de kip droog en haal door de maïzena. Schud het overtollige maïzena eraf in een zeef.
  • Schep met een houten lepel of het frituurvet heet genoeg is. Wanneer het gaat bubbelen ben je good to go. Voor de frituurpan moet je op 180 °C zitten.
  • Frituur de kip goudbruin in circa 6 à 7 minuten.
  • Doe de kip in een bak en bestrooi met zout.
  • Giet 4 eetlepels van de eigengemaakte saus eroverheen.
  • Maak af met wat ui, jalapeño, kruiden en taugé.

Ingredienten

2
Personen

Chicken Karaage

  • 250 g kippendij
  • 1 rode ui
  • 100 g maïzena
  • 1 Jalapeño
  • 75 g taugé
  • 10 blaadjes munt
  • 5 blaadjes basilicum
  • 8 takjes koriander
  • 1 tl zout
  • 4 el vissaus
  • 100 ml nuoc nam
  • 200 ml water
  • 100 g suiker
  • 1 limoen

Extra nodig

  • frituur of pan met frituurvet
Geef je waardering
18