Chicken Karaage

4
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten kooktijd
45 minuten totale tijd
"Dit is fried chicken maar dan de Aziatische versie. De kruiden, saus en de speciale marinade maken het een waar feestje."
  • Snijd de kippendij in blokjes. Marineer de kippendij in de vissaus en marineer minimaal een half uur.
  • Snipper de rode ui, snijd de jalapeño in stukjes en hak de kruiden fijn. 
  • Verwarm de nuoc nam, suiker, water en limoensap. Laat inkoken tot ongeveer een derde van het volume.
  • Zet de pan met frituurvet op of zet de frituur aan.
  • Dep de kip droog en haal door de maïzena. Schud het overtollige maïzena eraf in een zeef.
  • Schep met een houten lepel of het frituurvet heet genoeg is. Wanneer het gaat bubbelen ben je good to go. Voor de frituurpan moet je op 180 °C zitten.
  • Frituur de kip goudbruin in circa 6 à 7 minuten.
  • Doe de kip in een bak en bestrooi met zout.
  • Giet 4 eetlepels van de eigengemaakte saus eroverheen.
  • Maak af met wat ui, jalapeño, kruiden en taugé.

Ingredienten

2
Personen

Chicken Karaage

  • 250 g kippendij
  • 1 rode ui
  • 100 g maïzena
  • 1 Jalapeño
  • 75 g taugé
  • 10 blaadjes munt
  • 5 blaadjes basilicum
  • 8 takjes koriander
  • 1 tl zout
  • 4 el vissaus
  • 100 ml nuoc nam
  • 200 ml water
  • 100 g suiker
  • 1 limoen

Extra nodig

  • frituur of pan met frituurvet
Geef je waardering
4