De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Chermoula-couscous met geroosterde paprika’s

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Chermoula-couscous met geroosterde paprika’s

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook. Schep de couscous met een scheutje olijfolie in een kom en schenk de bouillon erover. Dek de couscous af met een bord en wel de couscous in circa 10 minuten gaar.

Rooster de paprika’s op de bbq om en om in circa 8 minuten bruin. Stop de paprika’s in een plastic zakje, knoop dit dicht en laat circa 10 minuten staan. Verwijder de velletjes van de paprika’s en snijd de paprika’s in grove reepjes.

Verwarm een koekenpan en rooster de komijnzaadjes en de korianderkorrels kort. Vijzel de chiliflakes en het paprikapoeder met de geroosterde komijnzaadjes en korianderkorrels circa 1 minuut. Verhit een scheutje olie in dezelfde koekenpan en verwarm het specerijenmengsel kort. Meng de paprikareepjes met het specerijenmengsel. Pluk en hak de koriander en peterselie. Pel en snijd de ui in halve ringen. Rasp en pers de citroen. Meng de koriander, peterselie, ui, de rasp en het sap van de citroen met het paprikamengsel. Breng op smaak met een beetje zout.

Schep de couscous in een grote schaal, schenk er een scheutje olie over en verdeel hier het paprikamengsel over. 

Lange, zwoele avonden, lekkere zomerse deuntjes en blote voeten in het gras; het is tijd om te genieten van het echte buitenleven! Stook de bbq op, pak je karaffen en schalen uit de kast en nodig vrienden en familie uit. De warme avonduren zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.

In het programma Eten in de Tuin maken chef Andy en liquid chef Corria de heerlijkste zomerse gerechten en drankjes die van jouw maaltijden in de openlucht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Malse stukken vlees, kruidige vis, verrassende nagerechten van de bbq. Maar natuurlijk ook salades, marinades en sauzen om je vingers bij af te likken. Dat allemaal onder het genot van de meest kleurrijke, smaakvolle en verbluffende shakes, smoothies en (alcoholvrije) cocktails. Voor ieder wat wils: van stoere mannenmaaltijden tot gezellige hapjes.

In dit programma leer je alles wat je wilde weten over bbq-en en nog veel meer…

Bereid je voor op een drukke tijd, want dit jaar is jouw tuin, balkon of veranda the place to be in de zomer.
 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.