De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chermoula-couscous met geroosterde paprika’s

30 min kooktijd
Chermoula-couscous met geroosterde paprika’s

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook. Schep de couscous met een scheutje olijfolie in een kom en schenk de bouillon erover. Dek de couscous af met een bord en wel de couscous in circa 10 minuten gaar.

Rooster de paprika’s op de bbq om en om in circa 8 minuten bruin. Stop de paprika’s in een plastic zakje, knoop dit dicht en laat circa 10 minuten staan. Verwijder de velletjes van de paprika’s en snijd de paprika’s in grove reepjes.

Verwarm een koekenpan en rooster de komijnzaadjes en de korianderkorrels kort. Vijzel de chiliflakes en het paprikapoeder met de geroosterde komijnzaadjes en korianderkorrels circa 1 minuut. Verhit een scheutje olie in dezelfde koekenpan en verwarm het specerijenmengsel kort. Meng de paprikareepjes met het specerijenmengsel. Pluk en hak de koriander en peterselie. Pel en snijd de ui in halve ringen. Rasp en pers de citroen. Meng de koriander, peterselie, ui, de rasp en het sap van de citroen met het paprikamengsel. Breng op smaak met een beetje zout.

Schep de couscous in een grote schaal, schenk er een scheutje olie over en verdeel hier het paprikamengsel over. 

Lange, zwoele avonden, lekkere zomerse deuntjes en blote voeten in het gras; het is tijd om te genieten van het echte buitenleven! Stook de bbq op, pak je karaffen en schalen uit de kast en nodig vrienden en familie uit. De warme avonduren zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.

In het programma Eten in de Tuin maken chef Andy en liquid chef Corria de heerlijkste zomerse gerechten en drankjes die van jouw maaltijden in de openlucht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Malse stukken vlees, kruidige vis, verrassende nagerechten van de bbq. Maar natuurlijk ook salades, marinades en sauzen om je vingers bij af te likken. Dat allemaal onder het genot van de meest kleurrijke, smaakvolle en verbluffende shakes, smoothies en (alcoholvrije) cocktails. Voor ieder wat wils: van stoere mannenmaaltijden tot gezellige hapjes.

In dit programma leer je alles wat je wilde weten over bbq-en en nog veel meer…

Bereid je voor op een drukke tijd, want dit jaar is jouw tuin, balkon of veranda the place to be in de zomer.
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker