Breng de bouillon aan de kook. Schep de couscous met een scheutje olijfolie in een kom en schenk de bouillon erover. Dek de couscous af met een bord en wel de couscous in circa 10 minuten gaar.
Rooster de paprika’s op de bbq om en om in circa 8 minuten bruin. Stop de paprika’s in een plastic zakje, knoop dit dicht en laat circa 10 minuten staan. Verwijder de velletjes van de paprika’s en snijd de paprika’s in grove reepjes.
Verwarm een koekenpan en rooster de komijnzaadjes en de korianderkorrels kort. Vijzel de chiliflakes en het paprikapoeder met de geroosterde komijnzaadjes en korianderkorrels circa 1 minuut. Verhit een scheutje olie in dezelfde koekenpan en verwarm het specerijenmengsel kort. Meng de paprikareepjes met het specerijenmengsel. Pluk en hak de koriander en peterselie. Pel en snijd de ui in halve ringen. Rasp en pers de citroen. Meng de koriander, peterselie, ui, de rasp en het sap van de citroen met het paprikamengsel. Breng op smaak met een beetje zout.
Schep de couscous in een grote schaal, schenk er een scheutje olie over en verdeel hier het paprikamengsel over.
Meld je aan en praat mee