Cheesecake is enorm populair. Daarom mogen ze tijdens Kerst ook niet ontbreken. Dit keer krijg je geen grote punt cheesecake, maar geserveerd als een mousse.

Rudolph van Veen

Ingredienten

6
Personen

Kerstappeltjes

  • 2 kleine appels, jonagold
  • 100 ml cranberrysap
  • 1/2 citroen
  • 2 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • 1/2 tl szechuanpeper
  • 50 g suiker
  • 50 g cranberries
  • 1 volle tl maïzena
  • 2 el water

Cheesecakemousse

  • 300 g verse roomkaas
  • 150 ml volle Griekse yoghurt
  • 1 vanillestokje
  • 60 g poedersuiker

Bodem

  • 6 Kerst- of kandijkoekjes

Extra nodig

  • 6 glaasjes

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 30 minuten

Stap 1: Kerstappeltjes 
Schil de appels en snijd de appels elk in 8 partjes. Voeg cranberrysap, citroensap, kruidnagels, steranijs, szechuanpeper, suiker, appel en de cranberries toe aan een pan en laat het geheel circa 5 minuten zachtjes koken. Meng de maïzena met het water tot een papje en voeg toe. Laat circa 1 minuut inkoken. Laat de appeltjes afkoelen. 

Stap 2: Cheesecakemousse 
Roer de roomkaas los. Spatel de yoghurt erdoor. Roer het geheel goed los met een garde. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg en de poedersuiker door het roomkaasmengsel.  

Stap 3: Bodem 
Breek de koekjes in stukjes en verdeel over de glaasjes. Schep de cheesecakemousse erop en verdeel daarover de kerstappeltjes. 


Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

238
Cheesecakemousse
Cheesecakemousse