De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cheesecakemousse met kerstappeltjes

Cheesecake is enorm populair. Daarom mogen ze tijdens Kerst ook niet ontbreken. Dit keer krijg je geen grote punt cheesecake, maar geserveerd als een luchtige mousse. 

150 MIN
Cheesecakemousse

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kerstappeltjes

  1. Schil de appels en snijd de appels elk in 8 partjes.

  2. Voeg cranberrysap, citroensap, kruidnagels, steranijs, szechuanpeper, suiker, appel en de cranberries toe aan een pan en laat het geheel circa 5 minuten zachtjes koken.

  3. Meng de maïzena met het water tot een papje en voeg toe. Laat circa 1 minuut inkoken. Laat de appeltjes afkoelen.

Cheesecakemousse

  1. Roer de roomkaas los en spatel de yoghurt erdoor.

  2. Roer het geheel goed los met een garde.

  3. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.

  4. Meng het vanillemerg en de poedersuiker door het roomkaasmengsel.

Bodem

  1. Breek de koekjes in stukjes en verdeel over de glaasjes.

  2. Schep de cheesecakemousse erop en verdeel daarover de kerstappeltjes.

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker