De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

champagnesabayon met aardbeien en engelenhaar

Kook suiker tot een lichte karamel en laat het iets afkoelen.Trek met behulp van 2 vorken lange draden en maak hier een bolletje van. Klop de eidooiers en het ei met de suiker en de champagne in een pan op zeer laag vuur tot een stevige sabayon.

10 MIN
Champagnesabayon met aardbeien en engelenhaar

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kook suiker tot een lichte karamel en laat het iets afkoelen.Trek met behulp van 2 vorken lange draden en maak hier een bolletje van. Klop de eidooiers en het ei met de suiker en de champagne in een pan op zeer laag vuur tot een stevige sabayon. Maak de aardbeien schoon en doe ze in een mooi glas. Schep de sabayon erop en garneer met de spinsuiker.

Tip: om roereieren te voorkomen kun je de sabayon ook au bain marie kloppen.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker