De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Chai kueh uit China (wortel-rettichdumplings)

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Chai kueh uit China (wortel-rettichdumplings)

Bereidingswijze

Deeg
Meng de bloem met het zout, twee derde van het aardappelzetmeel en roer goed door. Voeg het water toe en roer met een houten lepel tot een gladde plakkerige massa. Voeg de rest van het aardappelzetmeel en het tapiocameel toe. Kneed tot een egaal deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 8 minuten rusten.

Vulling
Pel en hak de knoflook. Schil de koolraap en wortel en snijd in fijne brunoise. Verhit een scheut olie en fruit de knoflook. Voeg de rettich en de wortel toe en bak tot de groente zacht zijn. Voeg als laatste de garnalen toe en laat afkoelen.

Dumplings
Rol een deel van het deeg uit tot een slang. Snijd in kleine stukjes van 1 centimeter, plet en druk met een wrijvende beweging met een geolied paletmes tot een dun plakje. Leg een beetje van de vulling in het midden van het deegplakje. Vouw de dumplings dicht. Leg ze op stukjes bananenblad. Herhaal tot het deeg en de vulling op zijn. Stoom de dumplings circa 7 minuten in een stoommandje tot ze gaar zijn.

Knoflook-chilisaus
Pel en hak de knoflook. Snijd de rode peper in ringen. Mix in het bakje van de staafmixer alle ingrediƫnten tot een sausje.

Serveren
Serveer de saus bij de dumplings.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, EstĆ©e, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.