Chai kueh uit China (wortel-rettichdumplings)

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Deeg
Meng de bloem met het zout, twee derde van het aardappelzetmeel en roer goed door. Voeg het water toe en roer met een houten lepel tot een gladde plakkerige massa. Voeg de rest van het aardappelzetmeel en het tapiocameel toe. Kneed tot een egaal deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 8 minuten rusten.

Vulling
Pel en hak de knoflook. Schil de koolraap en wortel en snijd in fijne brunoise. Verhit een scheut olie en fruit de knoflook. Voeg de rettich en de wortel toe en bak tot de groente zacht zijn. Voeg als laatste de garnalen toe en laat afkoelen.

Dumplings
Rol een deel van het deeg uit tot een slang. Snijd in kleine stukjes van 1 centimeter, plet en druk met een wrijvende beweging met een geolied paletmes tot een dun plakje. Leg een beetje van de vulling in het midden van het deegplakje. Vouw de dumplings dicht. Leg ze op stukjes bananenblad. Herhaal tot het deeg en de vulling op zijn. Stoom de dumplings circa 7 minuten in een stoommandje tot ze gaar zijn.

Knoflook-chilisaus
Pel en hak de knoflook. Snijd de rode peper in ringen. Mix in het bakje van de staafmixer alle ingrediƫnten tot een sausje.

Serveren
Serveer de saus bij de dumplings.

Ingredienten

4
Personen

Deeg

  • 225 g bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 60 g aardappelzetmeel
  • 200 ml kokend water
  • 10 g tapiocameel

Vulling

  • 1 teentje knoflook
  • 250 g rettich
  • 50 g wortel
  • rijstolie
  • 75 g Hollandse garnalen

Knoflook-chilisaus

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode chilipepers
  • 150 ml water
  • 2 el poedersuiker
  • 3 tl tomatenpuree

Extra nodig

  • plasticfolie
  • dunschiller
  • paletmes
  • bananenblad
  • stoommand
  • staafmixer en bijbehorend bakje
Geef je waardering
0