De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chai kueh uit china (wortel-rettichdumplings)

30 min kooktijd
Chai kueh uit China (wortel-rettichdumplings)

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Deeg
Meng de bloem met het zout, twee derde van het aardappelzetmeel en roer goed door. Voeg het water toe en roer met een houten lepel tot een gladde plakkerige massa. Voeg de rest van het aardappelzetmeel en het tapiocameel toe. Kneed tot een egaal deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 8 minuten rusten.

Vulling
Pel en hak de knoflook. Schil de koolraap en wortel en snijd in fijne brunoise. Verhit een scheut olie en fruit de knoflook. Voeg de rettich en de wortel toe en bak tot de groente zacht zijn. Voeg als laatste de garnalen toe en laat afkoelen.

Dumplings
Rol een deel van het deeg uit tot een slang. Snijd in kleine stukjes van 1 centimeter, plet en druk met een wrijvende beweging met een geolied paletmes tot een dun plakje. Leg een beetje van de vulling in het midden van het deegplakje. Vouw de dumplings dicht. Leg ze op stukjes bananenblad. Herhaal tot het deeg en de vulling op zijn. Stoom de dumplings circa 7 minuten in een stoommandje tot ze gaar zijn.

Knoflook-chilisaus
Pel en hak de knoflook. Snijd de rode peper in ringen. Mix in het bakje van de staafmixer alle ingrediƫnten tot een sausje.

Serveren
Serveer de saus bij de dumplings.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. DitĀ keerĀ delen de chefs Miljuschka, Giovanni, EstĆ©e, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

Ā 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker