De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ceviche gegaarde kabeljauw met zoetzure ui en marjoraan

Snijd de kabeljauw in pakjes van circa een halve centimeter dik. Leg de plakjes op het bord. Lepel hier de dressing over en laat circa 5 minuten marineren. Steek de aardappel plakjes tussen de kabeljauw samen met de zoetzure ui. Bestrooi met de macadamianoten en radicchio.

30 MIN
Ceviche gegaarde kabeljauw met zoetzure ui en marjoraan

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Zoetzure uitjes
Breng suiker, water, tijm en azijn aan de kook. Pel de ui en snijd de ui in halve ringen. Voeg de ui toe aan het zoetzuur en laat afkoelen op het aanrecht.

Marjoraandressing
Pluk de marjoraan en blender samen met het sap van de limoen en de olie tot een dressing.

Garnituur
Was de aardappels goed en snijd ze in plakjes van een halve centimeter dik. Verwarm een grillpan op het vuur. Bestrijk de plakjes aardappel met de olie. Gril de plakjes aardappel circa 1 minuut op elke kant.

Verwarm een koekenpan en rooster de macadamianoten circa 2 minuten en hak ze grof.

Pluk de bladeren van de radicchio, steek ze uit met de steker en leg ze op ijswater.

Ceviche
Snijd de kabeljauw in pakjes van circa een halve centimeter dik. Leg de plakjes op het bord. Lepel hier de dressing over en laat circa 5 minuten marineren. Steek de aardappel plakjes tussen de kabeljauw samen met de zoetzure ui. Bestrooi met de macadamianoten en radicchio.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker