Caesar Salad

3
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes. Verhit olie in een koekenpan en bak het brood goudbruin en krokant. Bak de helft van de knoflook op het laatste moment een minuut mee. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier. Maak een dressing van de overgebleven knoflook, de helft van de ansjovisfilets , mosterd, eidooier en wijnazijn en meng er druppelsgewijs, onder goed roeren, de olie door. Snijd de sla in repen en meng de sla met de dressing. Verdeel de sla over borden, garneer met ansjovisfilets en croutons en strooi de kaas erover.

Ingredienten

4
Personen

Croutons

  • 2 teentjes knoflook
  • 3 sneetjes witbrood
  • olijfolie

Caesardressing

  • 1 blikje gezouten ansjovisfilet
  • 1 el mosterd
  • 1 eidooier
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 150 ml olijfolie

Salade

  • 1 krop Romaanse sla
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Geef je waardering
3