De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

carpaccio van peer met witlof-bonensalade

20 min kooktijd
Carpaccio van peer met witlof-bonensalade

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Bak het stokbrood circa 8 minuten krokant in de oven.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de uiteindes van de sperziebonen en kook de sperziebonen in circa 4 minuten beetgaar. Giet de bonen af en spoel ze koud.
  • Pel en snipper de rode ui.
  • Meng voor de dressing de ui, olijfolie extra vierge, azijn, mosterd en de stroop.
  • Snijd de witlof in dunne plakjes.
  • Meng de witlof, sperziebonen en rucola door de dressing.
  • Verhit een droge koekenpan en rooster de walnoten circa 2 minuten. Voeg de walnoten toe aan de salade.
  • Halveer de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in dunne plakken.
  • Verbrokkel de gorgonzola.

Serveren

  • Verdeel de plakken peer over borden. Verdeel de salade over de peer. Verdeel de gorgonzola eroverheen en breng op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge.
  • Snijd het stokbrood in plakken en serveer naast de salade.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker