- Verwarm de oven voor op 200 ÂșC.
- Bak het stokbrood circa 8 minuten krokant in de oven.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Snijd de uiteindes van de sperziebonen en kook de sperziebonen in circa 4 minuten beetgaar. Giet de bonen af en spoel ze koud.
- Pel en snipper de rode ui.
- Meng voor de dressing de ui, olijfolie extra vierge, azijn, mosterd en de stroop.
- Snijd de witlof in dunne plakjes.
- Meng de witlof, sperziebonen en rucola door de dressing.
- Verhit een droge koekenpan en rooster de walnoten circa 2 minuten. Voeg de walnoten toe aan de salade.
- Halveer de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in dunne plakken.
- Verbrokkel de gorgonzola.
Serveren
- Verdeel de plakken peer over borden. Verdeel de salade over de peer. Verdeel de gorgonzola eroverheen en breng op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge.
- Snijd het stokbrood in plakken en serveer naast de salade.
0 reacties