Carpaccio van peer met witlof-bonensalade

1
Makkelijk
Carpaccio van peer met witlof-bonensalade

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Bak het stokbrood circa 8 minuten krokant in de oven.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de uiteindes van de sperziebonen en kook de sperziebonen in circa 4 minuten beetgaar. Giet de bonen af en spoel ze koud.
  • Pel en snipper de rode ui.
  • Meng voor de dressing de ui, olijfolie extra vierge, azijn, mosterd en de stroop.
  • Snijd de witlof in dunne plakjes.
  • Meng de witlof, sperziebonen en rucola door de dressing.
  • Verhit een droge koekenpan en rooster de walnoten circa 2 minuten. Voeg de walnoten toe aan de salade.
  • Halveer de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in dunne plakken.
  • Verbrokkel de gorgonzola.

Serveren

  • Verdeel de plakken peer over borden. Verdeel de salade over de peer. Verdeel de gorgonzola eroverheen en breng op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge.
  • Snijd het stokbrood in plakken en serveer naast de salade.

Ingredienten

4
Personen

Carpaccio van peer met witlof-bonensalade

  • 1 meergranen stokbrood
  • 250 g sperziebonen
  • 1 rode ui
  • olijfolie extra vierge
  • 1 el rode wijnazijn
  • 0.5 el grove mosterd
  • 0.5 el appelstroop
  • 3 stronkjes witlof
  • 75 g rucola
  • 65 g walnoten
  • 2 handperen
  • 200 g gorgonzola
Carpaccio van peer met witlof-bonensalade
Geef je waardering
1