De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Carpaccio van bieten met bloedworst en bietenmayonaise

Tover deze lekkere bietencarpaccio gemaakt van gepofte biet en bloedworst op tafel voor een heerlijk avondje.

90 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
bietencarpaccio

Bereidingswijze

Gepofte bieten

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verpak de bieten afzonderlijk in aluminiumfolie en pof ze in circa 1 uur gaar in de oven. (Grotere bieten 15-20 minuten langer).

Laat de bieten in de aluminiumfolie afkoelen tot handwarm en pel de schil eraf. Bewaar 1 biet voor later. Schaaf de resterende bieten op de mandoline in dunne plakken en leg de plakjes als een carpaccio op borden. Bestrijk de bietencarpaccio met olie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.

 Aardappel

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Boen de aardappels schoon en snijd de aardappels in gelijke kleine blokjes. Blancheer de aardappels in circa 4 minuten gaar. Giet af en laat uitwasemen op een bordje met keukenpapier. Breng op smaak met een beetje olijfolie, frambozenazijn en versgemalen peper.

Bietenmayonaise

Splits de eieren. Pureer de eidooiers, wijnazijn en mosterd kort met de staafmixer. Verwijder de schil van de achtergehouden biet en snijd de biet in blokje. Voeg toe aan de eidooiers. Pureer alles tot het glad is. Schenk al purerend druppelsgewijs de olie erbij tot de mayonaise vol en romig is.

Bloedworst

Snijd de bloedworst in blokjes en meng de bloem erdoor. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de bloedworst circa 3 minuten. Laat uitlekken op een zeef.

Serveren

Verdeel de aardappelblokjes over de carpaccio. Leg de bloedworst erbij. Leg er wat plukjes veldsla en frisee tussen en lepel er wat bietenmayonaise over. Druppel er olijfolie over.

Zelf tomaten, pompoenen, courgettes of eigen kruiden kweken? Hoe pak je dat aan? Hoe krijg je de lekkerste tomaten? En niet te vergeten: wat voor gerechten kun je met zelf verbouwde groente maken? De tuinders van Volkstuindersvereniging Ons Genot en Roberta geven je tips & trucs om met groente aan de slag te gaan.

In elke aflevering staat een zelf geteelde groente centraal en volg je de tuinders in hun volkstuin. De harde kern komt wekelijks bijeen om het reilen en zeilen van de vereniging te bespreken. Inspiratie om die prachtige groente om te toveren in smakelijke gerechten krijg je van Roberta, die de studio in duikt om te koken. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.