Caprese hapjes

2
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten kooktijd
55 minuten totale tijd
Verwarm de oven voor op 180˚C. Laat het bladerdeeg iets ontdooien. Prik de helft van de plakjes bladerdeeg in met een vork. Halveer de bollen mozzarella, snijd een kruisje erin en druk in elke halve bol mozzarella een cherrytomaat. Leg de halve bollen mozzarella op de ingeprikte bladerdeegplakjes. Rasp de Parmezaanse kaas. Pluk en scheur de basilicum. Bestrooi de mozzarella eerst met basilicum en daarna met Parmezaanse kaas. Bestrijk de randen licht met het eidooiermengsel en leg de andere plakjes bladerdeeg erop. Maak met een mes een sneetje aan de bovenkant van het bladerdeeg zodat de lucht kan ontsnappen tijdens het bakken. Steek de pakketjes uit met de steker en druk de randen goed aan. Verdeel de pakketjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de pakketjes met het eidooiermengsel en bestrooi met het maïsmeel. Bak de Caprese hapjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

4
Porties

Caprese hapjes

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 bollen mozzarella
  • 4 cherrytomaten
  • 0.5 bos basilicum
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 1 el maïsmeel

Extra nodig:

  • rasp
  • 1 eidooier met een scheutje room om te bestrijken
  • 1 steker van 12 cm doorsnede
Geef je waardering
2