De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

caprese hapjes

30 min voorbereidingstijd
25 min kooktijd
Caprese hapjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180˚C. Laat het bladerdeeg iets ontdooien. Prik de helft van de plakjes bladerdeeg in met een vork. Halveer de bollen mozzarella, snijd een kruisje erin en druk in elke halve bol mozzarella een cherrytomaat. Leg de halve bollen mozzarella op de ingeprikte bladerdeegplakjes. Rasp de Parmezaanse kaas. Pluk en scheur de basilicum. Bestrooi de mozzarella eerst met basilicum en daarna met Parmezaanse kaas. Bestrijk de randen licht met het eidooiermengsel en leg de andere plakjes bladerdeeg erop. Maak met een mes een sneetje aan de bovenkant van het bladerdeeg zodat de lucht kan ontsnappen tijdens het bakken. Steek de pakketjes uit met de steker en druk de randen goed aan. Verdeel de pakketjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de pakketjes met het eidooiermengsel en bestrooi met het maïsmeel. Bak de Caprese hapjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker