Snijd de paprika’s in herkenbare stukken. Halveer de aubergine kerf in en bestrooi met zout. Laat 30 minuten liggen in vergiet of op keukenpapier. Snijd de bleekselderij en ui in grove stukken. Hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in acht stukken. Spoel de aubergine af en dep deze droog. Snijd ook de aubergine in grove stukken.
Verhit olijfolie in een ruime braadpan en voeg de uien en knoflook toe, fruit ze aan. Voeg de gesneden aubergine, bleekselderij, tomaat toe en bak goed aan zodat het geheel licht slinkt. Voeg vervolgens de paprika, olijven, kappertjes toe.
Blus het al met de rode wijnazijn en een lepel suiker. Maak op smaak met versgemalen peper.
Laat het geheel nog 5 tot 10 minuten stoven. De paprika’s moeten nog een bite hebben.
caponata van paprika
Snijd de paprika’s in herkenbare stukken. Halveer de aubergine kerf in en bestrooi met zout. Laat 30 minuten liggen in vergiet of op keukenpapier. Snijd de bleekselderij en ui in grove stukken. Hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in acht stukken.
0 reacties