De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

caponata van paprika

Snijd de paprika’s in herkenbare stukken. Halveer de aubergine kerf in en bestrooi met zout. Laat 30 minuten liggen in vergiet of op keukenpapier. Snijd de bleekselderij en ui in grove stukken. Hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in acht stukken.

50 min kooktijd
Caponata van paprika

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Snijd de paprika’s in herkenbare stukken. Halveer de aubergine kerf in en bestrooi met zout. Laat 30 minuten liggen in vergiet of op keukenpapier. Snijd de bleekselderij en ui in grove stukken. Hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in acht stukken. Spoel de aubergine af en dep deze droog. Snijd ook de aubergine in grove stukken.

Verhit olijfolie in een ruime braadpan en voeg de uien en knoflook toe, fruit ze aan. Voeg de gesneden aubergine, bleekselderij, tomaat toe en bak goed aan zodat het geheel licht slinkt. Voeg vervolgens de paprika, olijven, kappertjes toe.
Blus het al met de rode wijnazijn en een lepel suiker. Maak op smaak met versgemalen peper.

Laat het geheel nog 5 tot 10 minuten stoven. De paprika’s moeten nog een bite hebben. 

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker