Zin in een lekker italiaans nagerecht? Dan moet je zeker deze cannoli met limoncello en witte chocolade uitproberen. 

Danny Jansen

Ingredienten

16
Porties

Cannoli-deeg

  • 50 g boter
  • 25 g suiker
  • 200 g bloem (+ extra bloem om de werkbank te bestuiven)
  • 1 ei
  • 1 snuf zout
  • 5 el limoncello
  • 1 l zonnebloemolie
  • 3 el poedersuiker

Vulling

  • 200 g ricotta
  • 25 ml limoncello
  • ½ citroen
  • 150 g slagroom
  • 25 g suiker
  • 100 g fijngehakte witte chocolade en/of fijngehakte pistaches

Extra nodig

  • spuitzak
  • deegringen 10 cm
  • cannoli-vormen

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur

Cannoli-deeg 
Meng de boter, suiker, bloem, ei, zout en Limoncello in een ruime mengkom. Kneed tot een stevig deeg. Wikkel het deeg in keukenfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast. 

Vulling 
Meng de ricotta met de limoncello en rasp van een halve citroen. Klop de slagroom en suiker lobbig met een handmixer. Meng de slagroom door de ricotta. Klop het mengsel iets steviger op met de handmixer. Vul een spuitzak en bewaar de vulling in de koelkast totdat je gaat vullen 

Cannoli’s maken 

Stap 1: 
Rol het cannoli-deeg uit op een bebloemde werkbank met een deegroller tot ongeveer 2 à 3 mm dikte. Steek met behulp van een stekervorm ronde plakken deeg uit.  

Stap 2: 
Verwarm een pannetje met de zonnebloemolie op hoog vuur tot ongeveer 180 °C. Zet daarna het vuur laag zodat de olie niet te heet wordt. 

Stap 3: 
Smeer de cannolivormen in met een beetje olie. Vouw de uitgestoken plak deeg om de vorm en plak de randjes goed aan elkaar vast met een klein beetje water. Leg de cannolivorm met de naad naar beneden in de pan olie. Draai de cannoli na ongeveer 1 minuut om met behulp van een keukenpincet. Haal na 1 minuut bakken de cannolivorm met de keukenpincet uit de pan. Duw voorzichtig de vorm eruit en laat de cannoli nog even bakken in de hete olie totdat het rondom goudbruin is. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker. Herhaal dit proces voor elke cannoli. De vormen hoeven niet meer ingevet te worden voordat het deeg eromheen gaat.  

Stap 4: 
Hak de witte chocolade (en/of pistaches) fijn met een groot mes. Vul de cannoli’s als ze helemaal zijn afgekoeld. Dip de uiteinden van de gevulde cannoli in de witte chocolade (en/of pistaches). Eet de cannoli zo snel mogelijk op. 

Geef je waardering

0
cannoli-hor.jpg