Candybarmousse met gebakken mango

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd

Tuilles
Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Smelt de boter. Roer het eiwit met de poedersuiker glad. Roer de bloem en daarna de boter erdoor. Laat het beslag circa 10 minuten opstijven in de koelkast. Schep een lepel beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Wrijf dit met de bolle kant van een lepel uit tot een rondje. Bak de tuilles in circa 8 minuten goudbruin.

Pan gebakken mango
Maak de mango schoon en snijd er partjes van. Verhit de boter in de pan bak de mango met de suiker circa 4 minuten. Rasp en pers de limoen boven de mango uit en giet uit op een plaatje of bord. Laat de mango afkoelen.

Witte chocolade-candybarmousse
Breng water met de suiker aan de kook tot 121 ºC. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije mengkom. Giet langzaam een straaltje suikersiroop op de eiwitten.
Hak de witte chocolade en snijd de candybars in stukken. Breng een kwart van de room aan de kook. Giet de kokende room op de gehakte chocolade en roer door tot een egale massa. Klop de rest van de room tot yoghurt dikte. Spatel het eiwitschuim door de chocolademassa en meng vervolgens de room en daarna de candybars erdoor. Bewaar de mousse in een diepe serveerschaal en laat circa 1 uur in de koelkast opstijven.
Druk de tuilles tegen de rand in de mousse, serveer in het midden de pan gebakken mango.

Tip: Het recept voor de mousse is erg slap, wil je de mousse steviger? Los dan 2 blaadjes geweekte gelatine op in wat aanhangend water en spatel door de chocolade-eiwitmassa. Spatel vervolgens de room erdoor en laat de mousse in de koelkast opstijven. Let op: de mousse is dan niet meer vegetarisch! 

Ingredienten

4
Personen

Tuilles

  • 35 g boter
  • 80 g eiwit
  • 80 g poedersuiker
  • 60 g bloem

Gebakken mango

  • 1 mango
  • 50 g boter
  • 50 g suiker
  • 1 limoen

Witte chocolade-candybarmousse

  • 160 g witte chocolade
  • 300 ml room
  • 30 g suiker
  • 30 g water
  • 2 eiwitten
  • 4 grote candybars

Extra nodig

  • bakpapier
  • bakplaat
  • glazen serveerkom
Geef je waardering
0