De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

candybarmousse met gebakken mango

90 min kooktijd
Candybarmousse met gebakken mango

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Tuilles
Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Smelt de boter. Roer het eiwit met de poedersuiker glad. Roer de bloem en daarna de boter erdoor. Laat het beslag circa 10 minuten opstijven in de koelkast. Schep een lepel beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Wrijf dit met de bolle kant van een lepel uit tot een rondje. Bak de tuilles in circa 8 minuten goudbruin.

Pan gebakken mango
Maak de mango schoon en snijd er partjes van. Verhit de boter in de pan bak de mango met de suiker circa 4 minuten. Rasp en pers de limoen boven de mango uit en giet uit op een plaatje of bord. Laat de mango afkoelen.

Witte chocolade-candybarmousse
Breng water met de suiker aan de kook tot 121 ºC. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije mengkom. Giet langzaam een straaltje suikersiroop op de eiwitten.
Hak de witte chocolade en snijd de candybars in stukken. Breng een kwart van de room aan de kook. Giet de kokende room op de gehakte chocolade en roer door tot een egale massa. Klop de rest van de room tot yoghurt dikte. Spatel het eiwitschuim door de chocolademassa en meng vervolgens de room en daarna de candybars erdoor. Bewaar de mousse in een diepe serveerschaal en laat circa 1 uur in de koelkast opstijven.
Druk de tuilles tegen de rand in de mousse, serveer in het midden de pan gebakken mango.

Tip: Het recept voor de mousse is erg slap, wil je de mousse steviger? Los dan 2 blaadjes geweekte gelatine op in wat aanhangend water en spatel door de chocolade-eiwitmassa. Spatel vervolgens de room erdoor en laat de mousse in de koelkast opstijven. Let op: de mousse is dan niet meer vegetarisch! 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker