De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

candied lemon peel sweeties

180 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Candied lemon peel sweeties

Een recept van

Harry Eastwood

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Was de citroenen en snijd de schillen eraf in lange banen. Snijd de schillen in ca 1 cm brede repen. Leg de citroenschillen in een sauspan met koud water en breng het geheel aan de kook. Giet het water zodra het kookt eruit, voeg opnieuw koud water toe en breng weer aan de kook. Herhaal dit nog 3 keer om de citroenschillen zacht te maken. Doe 200 ml water en basterdsuiker in een schone sauspan en verwarm op halfhoog vuur tot de suiker is opgelost. Voeg nu de citrusschillen toe en kook circa 12 minuten tot het water is verdampt. Roer tussendoor om aanbranden te voorkomen. Leg de citroenschillen uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat een paar uur drogen. Doe de suiker en het sorbetpoeder in een kom en haal de citroenschillen door de suiker tot ze helemaal bedekt zijn. Schud het teveel aan suiker eraf.

Parijs is de stad van de liefde, licht, maar ook de stad van verrukkelijk eten en prachtige patisserie. De Britse kookboekenschrijver Harry Eastwood is gek op taarten en gebak en ze staat voor een grote uitdaging: ze maakt namelijk de lekkerste gebakjes en patisserie na met één vraag… Hoe maak ik dit minder zoet, maar net zo lekker?

Bekijk hier haar recepten.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker