Was de citroenen en snijd de schillen eraf in lange banen. Snijd de schillen in ca 1 cm brede repen. Leg de citroenschillen in een sauspan met koud water en breng het geheel aan de kook. Giet het water zodra het kookt eruit, voeg opnieuw koud water toe en breng weer aan de kook. Herhaal dit nog 3 keer om de citroenschillen zacht te maken. Doe 200 ml water en basterdsuiker in een schone sauspan en verwarm op halfhoog vuur tot de suiker is opgelost. Voeg nu de citrusschillen toe en kook circa 12 minuten tot het water is verdampt. Roer tussendoor om aanbranden te voorkomen. Leg de citroenschillen uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat een paar uur drogen. Doe de suiker en het sorbetpoeder in een kom en haal de citroenschillen door de suiker tot ze helemaal bedekt zijn. Schud het teveel aan suiker eraf.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
candied lemon peel sweeties
180 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Baking Good, Baking Bad
Parijs is de stad van de liefde, licht, maar ook de stad van verrukkelijk eten en prachtige patisserie. De Britse kookboekenschrijver Harry Eastwood is gek op taarten en gebak en ze staat voor een grote uitdaging: ze maakt namelijk de lekkerste gebakjes en patisserie na met één vraag… Hoe maak ik dit minder zoet, maar net zo lekker?
Bekijk hier haar recepten.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties