Candied lemon peel sweeties

6
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
210 minuten totale tijd

Was de citroenen en snijd de schillen eraf in lange banen. Snijd de schillen in ca 1 cm brede repen. Leg de citroenschillen in een sauspan met koud water en breng het geheel aan de kook. Giet het water zodra het kookt eruit, voeg opnieuw koud water toe en breng weer aan de kook. Herhaal dit nog 3 keer om de citroenschillen zacht te maken. Doe 200 ml water en basterdsuiker in een schone sauspan en verwarm op halfhoog vuur tot de suiker is opgelost. Voeg nu de citrusschillen toe en kook circa 12 minuten tot het water is verdampt. Roer tussendoor om aanbranden te voorkomen. Leg de citroenschillen uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat een paar uur drogen. Doe de suiker en het sorbetpoeder in een kom en haal de citroenschillen door de suiker tot ze helemaal bedekt zijn. Schud het teveel aan suiker eraf.

Ingredienten

15
Porties

Candied lemon peel sweeties

  • 6 citroenen
  • 1 l koud water
  • 150 g basterdsuiker
  • 150 g suiker
  • 3 el citroen sorbetpoeder

Extra nodig

  • bakpapier
  • bakplaat
Geef je waardering
6