Butter chicken
-
Snijd de kippendijen in grove stukken.
-
Rasp de gember en snijd de peper fijn. Pers de citroen uit en pers de knoflook fijn.
-
Meng de kip met de kruiden, peper, citroen, yoghurt, gember en knoflook. Laat dit minimaal 1 uur marineren.
Butter-chickensaus
-
Doe de tomaten en cashewnoten in een kom en pureer met de staafmixer.
-
Snijd de ui, rasp de gember, pers de knoflook en snijd de peper fijn.
-
Smelt de boter in een grote pan en fruit de ui. Voeg de knoflook, gember, peper, chilipoeder, komijn en koriander toe aan de pan. Bak dit voor 2-3 minuten.
-
Voeg de gepureerde tomaten toe en breng aan de kook. Voeg daarna de slagroom, de fenegriek en garam masala toe.
-
Kook de saus in tot deze de juiste dikte heeft. Breng op smaak met zout en leg de gegrilde kip erin.
-
Breng de saus weer aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Serveer met wat extra gehakte cashewnoten en verse koriander.
Vers naanbrood
-
Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng tot een deeg. Kneed het kort door elkaar tot het deeg niet meer plakt.
-
Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en rol op tot bolletjes. Laat afgedekt onder een theedoek voor 30 minuten rijzen.
-
Rol de bolletjes uit tot grotere plakken en wacht tot je ze gaat bakken.
-
Laat een beetje geklaarde boter smelten in een gietijzeren pan. Bak het naanbrood in 3-4 minuten per kant goudbruin.
-
Haal uit de pan en besmeer lichtjes met geklaarde boter. Bewaar in een theedoek tot het serveren.
Tarka dhal
-
Snijd de ui en knoflook fijn. Rasp de gember.
-
Fruit de ui en knoflook. Voeg het mosterdzaad en komijnzaad toe en rooster tot ze gaan poppen.
-
Voeg vervolgens de chilipoeder, gember en rode linzen toe. Voeg het water toe totdat alles onder staat.
-
Voeg de kurkuma, garam masala en het sap van de citroen toe. Breng het geheel aan de kook. Kook op laag vuur in 30 minuten gaar.
-
Roer goed door tot een smeuïge dahl. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met wat fijngehakte koriander.
Raita
-
Rasp de komkommer en hak de munt fijn.
-
Strooi wat zout op de geraspte komkommer en laat het 5 minuten staan. Knijp het vocht er vervolgens uit.
-
Meng de komkommer met de yoghurt, komijn, munt en een snuf zout. Laat minimaal 10 minuten staan zodat de smaken goed intrekken.
Butter chicken maken
-
Grill of bak de kippendijen en serveer in de saus. Serveer met de raita, dahl en het verse naanbrood.
0 reacties