Stappenplan
-
Verwarm de oven voor op 180˚C.
-
Kook de rijst gaar in een pan met voldoende water en een bouillonblokje voor extra smaak.
-
Snipper de ui en pers de knoflookteentjes fijn. Fruit deze vervolgens in een pan aan en voeg de cayennepeper en komijn toe.
-
Wanneer de ui glazig ziet, voeg je het gehakt toe en bak je deze rul.
-
Snijd de paprika in stukjes en bak deze mee met het gehakt. Laat de (kidney)bonen uitlekken en voeg toe samen me de tomatenblokjes.
-
Laat het gehaktmengsel op zacht vuur een kwartiertje stoven en voeg daarna naar smaak peper en zout toe.
-
Nu is het tijd om de tortilla’s te vullen. Verdeel het gehaktmengsel over de tortilla’s en bedek met de geraspte kaas. Leg hierop de gekookte rijst en vouw de burrito dicht.
-
Leg de gevulde burritos in een ovenschaal en bak deze zo’n 15 minuten af, totdat de kaas gesmolten is.
-
Maak ondertussen de guacamole. Verwijder de pit en schil van de avocado en prak het vruchtvlees fijn. Voeg het limoensap, zout en peper toe.
-
Serveer de burritos met de zure room en de verse guacamole.
0 reacties