Bulghurpilav met tuinbonen en kikkererwten & kebab

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 hour and 30 minutes totale tijd

Bulghurpilav
Week de kikkererwten en tuinbonen een nacht in ruim koud water. Giet de kikkererwten en tuinbonen af. Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en bak de uien, knoflook, paprikapasta en tomatenpuree circa 10 minuten op laag vuur. Voeg de bonen, kikkererwten, een snufje zout en water toe tot de bonen onder staan en kook de bonen in circa 1 uur gaar. Voeg de bulghur, munt en peper toe. Voeg indien nodig extra water toe tot de bulghur circa 1 centimeter onder water staat. Kook de pilav in circa 15 minuten gaar.

Kebab
Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en hak de peterselie fijn. Meng het gehakt met de knoflook, peterselie, paprikapasta en munt. Breng op smaak met zout en peper. Maak van het gehakt met natte handen hamburgers van circa 10 centimeter doorsnede en gril ze om en om in circa 10 minuten gaar.

Bestrooi de pilav voor het serveren met verkruimelde kaas, sumak en olijfolie.

Ingredienten

4
Personen

Bulghurpilav

  • 150 g gedroogde kikkererwten
  • 150 g gedroogde tuinbonen
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 ml olijfolie
  • 4 el paprikapasta
  • 5 el tomatenpuree
  • 400 g grove bulghur
  • 1.5 el gedroogde munt
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 g Peynir kaas
  • 1 el sumak

Kebab

  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 300 g lamsgehaks
  • 3 el paprikapasta
  • 1 el gedroogde munt
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • grillpan
Geef je waardering
1