Bugnes uit Lyon

7
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
150 minuten totale tijd

Kneed van de bloem, zout, suiker, gist, water en de boter een deeg. Meg de eieren er een voor een door. Laat het deeg 2 uur in de koelkast rusten. Er ontstaat een nog mooier resultaat als het deeg een nacht in de koelkast ligt.

Verwarm de frituurolie voor op 180 ÂșC.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkbank zo dun mogelijk uit en snijd in repen. Bak de Bugnes circa 3 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bestuif met poedersuiker.

Ingredienten

24
Porties

Bugnes uit Lyon

  • 300 g bloem
  • zout
  • 5 g suiker
  • 0.5 zakje gist
  • 45 ml water
  • 50 g boter
  • 3 eieren

Extra nodig

  • bloem om te bestuiven
  • olie om te frituren
  • poedersuiker om te bestuiven
  • keukenpapier
Geef je waardering
7