Rudolph van Veen

Ingredienten

24
Porties

Bugnes uit Lyon

  • 300 g bloem
  • zout
  • 5 g suiker
  • 0.5 zakje gist
  • 45 ml water
  • 50 g boter
  • 3 eieren

Extra nodig

  • bloem om te bestuiven
  • olie om te frituren
  • poedersuiker om te bestuiven
  • keukenpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 30 minuten

Kneed van de bloem, zout, suiker, gist, water en de boter een deeg. Meg de eieren er een voor een door. Laat het deeg 2 uur in de koelkast rusten. Er ontstaat een nog mooier resultaat als het deeg een nacht in de koelkast ligt.

Verwarm de frituurolie voor op 180 ºC.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkbank zo dun mogelijk uit en snijd in repen. Bak de Bugnes circa 3 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bestuif met poedersuiker.

Geef je waardering

13
Bugnes uit Lyon