Bruschetta di pomodori met Italiaanse salade

7
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Bruschetta di pomodori

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook.
  • Snijd de pomodoritomaten in gelijke stukjes.
  • Scheur de basilicum.
  • Meng in een kom de ui, knoflook, pomodoritomaten, basilicum en een scheut olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd het brood in dikke plakken. Besprenkel het brood met een beetje olijfolie. Verwarm de grillpan en gril het brood om en om in circa 6 minuten goudbruin en krokant.
  • Verdeel het tomatenmengsel royaal over het gegrilde brood.

Italiaanse salade

  • Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten circa 3 minuten.
  • Snijd de gepofte paprika’s in gelijke stukken.
  • Scheur de mozzarella in stukken.
  • Meng in een kom de pijnboompitten, gepofte paprika’s, mozzarella, rucola en de balsamicoazijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de bruschetta di pomodori en de Italiaanse salade over borden. 

Ingredienten

4
Personen

Bruschetta di pomodori met Italiaanse salade

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 rijpe pomodori tomaten
  • 0.5 bosje basillicum
  • olijfolie extra vierge
  • 0.5 wit boerenbrood
  • olijfolie om in te bakken
  • 100 g pijnboompitten
  • 295 g gepofte gele paprika's
  • 200 g buffelmozzarella
  • 75 g rucola
  • 30 ml balsamicoazijn

Extra nodig

  • grillpan (bbq)
Geef je waardering
7