Bruschetta / Crostini

49
Makkelijk
Bruschetta / Crostini

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Bruschetta/Crostini 
Snijd het ciabattabrood in plakjes. Besprenkel de sneetjes ciabatta met olijfolie en rooster ze op de barbecue, grillplaat of in de oven goudbruin. Rasp een teentje knoflook over de gegrilde ciabatta.

Tomatencrostini
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadkern en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pluk de blaadjes basilicum en snijd deze fijn. Meng de basilicum door de tomatenblokjes en breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Beleg de ciabatta met het tomatenmengsel.

Vijgencrostini
Beleg de ciabatta met rucola en leg hier een plakje pecorino op. Snijd de vijgen in partjes en leg deze op de kaas.

Paddenstoelencrostini (crostini funghi)
Snijd de paddenstoelen en bak ze in een scheutje olijfolie. Breng de gebakken paddenstoelen op smaak met zout en peper. Beleg de ciabatta met de gebakken paddenstoelen.

Dit recept komt uit de aflevering over Florence van het programma The Taste of Life Travel.

Ingredienten

4
Personen

Recept

  • 1 ciabattabrood
  • 1 teentje knoflook
  • 4 tomaten
  • 3 takjes basilicum
  • 100 g rucola
  • 200 g pecorino (Italiaanse schapenkaas)
  • 4 vijgen
  • 250 g gemengde paddenstoelen
Bruschetta / Crostini
Geef je waardering
49