De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bruschetta / crostini

20 min kooktijd
Bruschetta / Crostini

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bruschetta/Crostini 
Snijd het ciabattabrood in plakjes. Besprenkel de sneetjes ciabatta met olijfolie en rooster ze op de barbecue, grillplaat of in de oven goudbruin. Rasp een teentje knoflook over de gegrilde ciabatta.

Tomatencrostini
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadkern en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pluk de blaadjes basilicum en snijd deze fijn. Meng de basilicum door de tomatenblokjes en breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Beleg de ciabatta met het tomatenmengsel.

Vijgencrostini
Beleg de ciabatta met rucola en leg hier een plakje pecorino op. Snijd de vijgen in partjes en leg deze op de kaas.

Paddenstoelencrostini (crostini funghi)
Snijd de paddenstoelen en bak ze in een scheutje olijfolie. Breng de gebakken paddenstoelen op smaak met zout en peper. Beleg de ciabatta met de gebakken paddenstoelen.

Dit recept komt uit de aflevering over Florence van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker