De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Bruine bonen met rijst

Een Surinaams gerecht met bonen en kip.

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Bruine bonen met rijst

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukken. Snijd de bladselderij fijn. Verhit een scheut olie in een braadpan en bak de runderpoulet, kipvleugeltjes, ui, knoflook en gemberpoeder aan en breng op smaak met zout en peper. Voeg de tomaten, water, bouillontablet, laurier, suiker en bladselderij toe en laat het vlees in circa 25 minuten gaar sudderen. Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg de gekookte bruine bonen toe aan het vlees en warm ze mee. Serveer de bonenschotel met gekookte rijst.

Dit recept komt uit de aflevering over Paramaribo van het programma The Taste of Life Travel. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.