Brownietaart met salted caramel en marshmallow fluff

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Karamel
Breng het water met de suiker aan de kook en kook tot het een lichtbruine karamel is. Roer niet door de karamel en bestrijk de binnenkant van de pan regelmatig met een nat kwastje zodat de karamel niet verbrandt. Schenk de karamel dun uit over bakpapier en bestrooi met fleur de sel. Laat de karamel buiten de koelkast afkoelen en hard worden.

Brownie
Verwarm de oven voor op 190 °C. Splits de eieren en klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Smelt de boter, chocolade en de rest van de suiker au bain-marie tot het een glad mengsel is en roer de eidooiers er met een garde door. Spatel voor het beslag een flinke lepel eiwit door het chocolademengsel om het aan elkaar te laten wennen en spatel daarna de rest van het eiwit erdoor. Spatel amandelmeel en de bloem door het beslag. Vet de springvormen in met boter en leg een cirkel bakpapier op de bodems. Verdeel het beslag in gelijke hoeveelheden over de 2 springvormen en bak het beslag in de oven in circa 20 minuten gaar.

Fluff
Week de gelatine in koud water. Klop het eiwit met een klein beetje suiker met een keukenmixer tot stijve pieken. Breng het water met de rest van de suiker aan de kook. Voeg met een natte lepel de glucosesiroop toe en kook dit tot een temperatuur van 121 °C. Giet de warme suikersiroop al kloppend bij het eiwitschuim en laat het nog 10 minuten kloppen op middelhoge stand. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het eiwitschuim. Klop goed door tot de fluff koud is. Verdeel een gedeelte van de fluff op een laag brownie en verkruimel er een beetje karamel over. Leg de andere brownie erop en verdeel daar de rest van de fluff over. Verwarm de fluff met de gasbrander tot het goudbruin is. Breek de rest van de karamel in stukken en zet de zijkant van de brownie ermee aan.

Ingredienten

10
Porties

Voor de karamel

  • 200 g suiker
  • 6 el water
  • fleur de sel naar smaak

Voor de brownie

  • 8 eieren
  • 160 g suiker
  • 200 g roomboter
  • 200 g pure chocolade (85% cacao)
  • 60 g amandelschaaflse
  • 60 g bloem

Voor de marshmallow fluff

  • 5 blaadjes gelatine
  • 2 eiwitten
  • 250 g suiker
  • 75 ml water
  • 75 g glucosesiroop

Extra nodig

  • bakpapier
  • 2 ronde springvormen van 24 cm doorsnede
  • keukenmixer
  • boter om in te vetten
  • kleine gasbrander
  • spuitzak met glad spuitmondje
Geef je waardering
0