Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

Brown Betty

  • 5 appels (jonagold)
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 170 g bloem
  • 150 g bruine suiker
  • 150 g boter

Siroop

  • 135 g bruine suiker
  • 1 citroen
  • 60 ml warm water

Extra nodig

  • bakvorm

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de appels. Snijd de appels in partjes en verwijder het klokhuis. Meng het kaneelpoeder door de appels. Vet de bakvorm in en verdeel de appelparten erover. Wrijf de bloem met de bruine suiker en de boter tot kruimels.

Siroop
Meng de bruine suiker met het sap van de citroen door het water. Schenk de siroop over de appels en verdeel de kruimels erover. Bak de cake in circa 1 uur gaar.

TIP: serveer de Brown Betty met een bolletje ijs en een toefje slagroom als dessert.

Geef je waardering

121
Brown Betty