De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

broodje visburger

30 min kooktijd
Broodje visburger

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Steek de kolen van de barbecue aan en laat de barbecue goed heet worden.   

Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in circa 20 minuten in een pan met water en een beetje zout gaar. Giet af en laat uitwasemen.

Giet de zalm af en maak in een kom los met een vork. Meng de aardappels met de zalm, het paneermeel en het ei en breng op smaak met peper. Vorm met natte handen burgers van het beslag en druk ze een beetje plat.

Grill de zalmburgers om en om goudbruin en gaar op de barbecue. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Snijd de bieslook fijn en meng met de mayonaise. Breng op smaak met het sap van een limoen. Snijd de tomaten en augurken in plakken. Haal de blaadjes littlle gem los van de krop. Snijd de broodjes open en leg ze met de snijkant op de barbecue tot ze goudbruin gegrild zijn.

Leg een paar blaadjes sla op de onderkant van de broodjes. Leg de visburgers erop en verdeel de tomaat, augurk en de mayonaise erover. Leg de kapjes van het brood er schuin tegenaan.

TIP: je kunt de burgers natuurlijk ook grillen in een grillpan of bakken in een koekenpan.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker