Broodje veggie

0
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Paprikaspread

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten.
  • Voeg de paprika’s toe en bak circa 5 minuten mee.
  • Schenk de azijn en de honing erbij en laat de paprika’s op laag vuur in circa 8 minuten zacht worden.
  • Pureer de paprika’s grof met een staafmixer.

Broodje veggie

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Kluts de eieren met de room los in een kom. Breng op smaak met een zout en versgemalen peper.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak het eiermengsel met de deksel op de pan in circa 6 minuten om en om gaar. Haal uit de pan en snijd in 8 gelijke punten.
  • Halveer de waldkornbollen, bestrijk beide helften royaal met de paprikaspread en verbrokkel de geitenkaas erover.
  • Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 5 minuten in de oven tot de geitenkaas begint te smelten.
  • Snijd de onderkant van de kropjes little gem en maak de bladeren los.
  • Schil en rasp de rode biet.

Serveren

  • Verdeel de broodjes over borden. Beleg de broodjes met ei, rode biet en de blaadjes little gem.

Ingredienten

4
Personen

Broodje veggie

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 rode paprika's
  • olijfolie om in te bakken
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 1 el honing
  • 4 eieren
  • 50 ml kookroom
  • 4 waldkornbollen
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 2 kropjas little gem
  • 1 verse rode biet

Extra nodig

  • staafmixer
  • bakpapier
  • rasp
Geef je waardering
0