Atjar
-
Breng in een pan de azijn met de kurkuma en de suiker aan de kook.
-
Snijd de witte kool heel fijn, rasp de wortel en voeg toe aan de azijn. Zet het vuur uit en laat de groente minimaal 10 minuten marineren.
-
Maak de sperziebonen schoon en blancheer ze in water met een beetje zout. Laat afkoelen in koud water en snijd de boontjes in kleine stukjes.
-
Giet de kool en wortel af en meng de sperziebonen erdoor.
Hete kip
-
Verwarm een grillpan voor. Gril de kippendijen in de grillpan in circa 10 minuten gaar.
-
Pel en snijd de knoflook in schijfjes en kneus fijn in de vijzel. Schil de gember en snijd in grove plakken. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de knoflook en gember.
-
Voeg de sambal, trassi, scheutje water, suiker en limoenbladeren toe en roer goed door.
-
Voeg de kip toe en laat circa 5 minuten smoren. Voeg suiker naar smaak toe.
Serveren
-
Snijd de lente-ui in fijne ringen en de kip in stukjes. Snijd het broodje open, bestrijk met een beetje mayonaise, schep er atjar in en verdeel de kip en de saus erover. Garneer met lente-ui.
Meld je aan en praat mee