Broccoli-geitenkaassoep met knoflookcroutons

19
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Broccoli-geitenkaassoep

  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de broccoli in roosjes.
  • Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de ui en de gemberpoeder circa 1 minuut. Voeg de broccoliroosjes toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en kook circa 8 minuten.
  • Verbrokkel de geitenkaas.
  • Giet de witte bonen af en spoel ze schoon.
  • Voeg de geitenkaas en de witte bonen toe aan de bouillon en verwarm circa 2 minuten mee. Pureer de soep met een staafmixer glad.

Knoflookcroutons

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Snijd het brood in grove blokjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verdeel de broodblokjes en de knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met een scheutje olie. Hussel alles goed door en bak de broodblokjes in de oven in circa 8 minuten krokant. 

Amandelschaafsel

  • Verwarm een koekenpan en rooster het amandelschaafsel in circa 3 minuten goudbruin.

Serveren
Verdeel de soep over soepkommen/soepborden. Schep een lepel crème fraîche in de soep en strooi de knoflookcroutons en het amandelschaafsel eroverheen.Besprenkel met een beetje olijfolie extra vierge.

Ingredienten

4
Personen

Broccoli-geitenkaassoep met knoflookcroutons

  • 1 ui
  • 2 stronken broccoli
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1.2 l warm water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 340 g witte bonen, pot
  • 4 sneetjes donkerbruin brood
  • 2 teentjes knoflook
  • 65 g amandelschaafsel
  • 125 g crème fraîche
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig:

  • staafmixer
  • bakpapier
Geef je waardering
19