Bretonse bloemkool velouté soep

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Spiesjes
Ris en hak de tijm en oregano. Pers een halve limoen uit en halveer de mini tomaatjes. Voeg de kruiden, limoensap en tomaatjes toe aan de mini mozzarella en schenk hier de olijfolie overheen. Pluk de blaadjes basilicum en voeg toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Bloemkoolsoep
Smelt boter in een pan. Snijd de bloemkool en aardappel in kleine delen en was ze goed. Pel en snipper de ui en knoflook en smoor in de boter. Voeg de bloemkool en aardappel toe en smoor circa 5 minuten mee. Blus af met de groentebouillon. Breng het geheel aan de kook en laat dit circa 25 minuten op laag vuur koken. Pureer de soep met een staafmixer.

Liaison
Splits de eieren en vermeng de eidooiers met de slagroom. Giet een klein beetje warme soep bij het eidooiermengsel. Klop dit goed los en voeg dit geheel aan de soep toe. Roer de soep goed door en breng tegen de kook aan. De soep zal een lichte binding krijgen maar mag niet meer koken. Breng op smaak met zout, peper en versgeraspte nootmuskaat. Snijd de bieslook fijn.

Serveren
Prik al de ingrediënten van de spiesjes om en om aan de spies. Serveer de soep in een warme soepkommen, bestrooi met bieslook en leg de spiesjes erop.

Ingredienten

4
Personen

Spiesjes

  • 1 takje tijm
  • 1 takje verse oregano
  • 1 limoen
  • 200 g mini mozzarella
  • 6 mini tomaatjes
  • 100 ml olijfolie
  • 2 takjes basilicum

Bloemkoolsoep

  • 2 el boter
  • 1 bloemkool
  • 1 kruimige aardappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1.5 l groentebouillon
  • 1 bosje bieslook

Liaison

  • 2 eieren
  • 100 ml slagroom
  • verse nootmuskaat

Extra nodig

  • staafmixer
  • houten spiesjes
  • rasp
Geef je waardering
5