De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

brazilian lime pie

115 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Brazilian lime pie

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Kneed de boter, bloem, poedersuiker en water tot een soepel en egaal deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit tot een dunne plak van circa 5 millimeter dik. Bekleed een ingevette taartvorm met het deeg en bedek met een laagje bakpapier en blindbakbonen. Bak de taartbodem circa 20 minuten. Verwijder het bakpapier met de blindbakbonen.

Limoenvulling
Splits de eieren. Mix de eidooiers met de helft van de witte basterdsuiker en de gecondenseerde melk. Rasp de limoenen en roer met het sap van de limoenen door het melkmengsel. Schenk de massa op de deegbodem en bak de taart circa 20 minuten. Klop de eiwitten met de rest van de basterdsuiker tot pieken. Schep het schuim op de taart en bak nog circa 15 minuten tot het schuim goudbruin is.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker