Deeg
Kneed de boter, bloem, poedersuiker en water tot een soepel en egaal deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit tot een dunne plak van circa 5 millimeter dik. Bekleed een ingevette taartvorm met het deeg en bedek met een laagje bakpapier en blindbakbonen. Bak de taartbodem circa 20 minuten. Verwijder het bakpapier met de blindbakbonen.
Limoenvulling
Splits de eieren. Mix de eidooiers met de helft van de witte basterdsuiker en de gecondenseerde melk. Rasp de limoenen en roer met het sap van de limoenen door het melkmengsel. Schenk de massa op de deegbodem en bak de taart circa 20 minuten. Klop de eiwitten met de rest van de basterdsuiker tot pieken. Schep het schuim op de taart en bak nog circa 15 minuten tot het schuim goudbruin is.
0 reacties