Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Laat de boerenjongens uitlekken. Vet de bakvorm in en bestrooi de vorm met een mengsel van paneermeel en kaneel. Breng de melk aan de kook en voeg al roerende de griesmeel toe. Kook circa 3 minuten door. Rasp de schil van de sinaasappel. Roer de helft van de suiker een snufje zout en sinaasappelrasp door de griesmeel en haal de pan van het vuur. Splits de eieren en klop de eiwitten met de resterende suiker tot stijve pieken. Roer de boter en de eidooiers door de griesmeelpap. Spatel het eiwitschuimschuim door het griesmeelmengsel en roer de boerenjongens erdoor. Schep het beslag in de vorm en bak de taart in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart circa 10 minuten afkoelen en haal uit de vorm. Verwarm de abrikozenjam en bestrijk de bovenkant van de taart ermee. Verwarm de brandewijn, schenk in een soeplepel en steek de brandenwijn aan. Schenk de brandende wijn over de griesmeeltaart.
Let op:
Brandewijn moet minimaal 35% alcohol bevatten om te kunnen flamberen. Je kunt in plaats van brandewijn ook cognac gebruiken.
45 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties