Brandade van gerookte makreel

4
Makkelijk
Brandade van gerookte makreel

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Brandade van gerookte makreel

Breng een pan met water aan de kook. Pel de knoflook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels met de knoflook in de pan met water in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen maar niet te ver afkoelen. Pureer de aardappels fijn met een pureestamper en roer er de melk en een flinke scheut olie door. Maak de makrelen schoon en pluk ze in kleine stukjes. Roer de makreel door de aardappelpuree en breng op smaak met versgemalen peper. Roer vlak voor het serveren de raapstelen erdoor.

Gebakken asperges en cherrytomaten

Schil de asperges, snijd ongeveer twee centimeter van de onderkant af en snijd de asperges in stukjes. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de asperges in circa 5 minuten goudbruin. Halveer de cherrytomaten en bak ze circa 2 minuten mee met de asperges. Voeg de amandelen toe en bak ze circa 5 minuten mee tot ze goudbruin worden.

Serveren

Schep de brandade op borden en verdeel de gebakken asperges en cherrytomaten erover.

Ingredienten

4
Personen

Brandade

  • 3 teentjes knoflook
  • 800 g kruimige aardappels
  • olijfolie extra vergine
  • 100 ml melk
  • 2 gerookte makrelen
  • 400 g raapstelen

Gebakken asperges en cherrytomaten

  • 1 bos witte asperges
  • olijfolie om in te bakken
  • 250 g cherrytomaten
  • 65 g geschaafde amandelen

Extra nodig

  • pureestamper
Brandade van gerookte makreel
Geef je waardering
4