De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Brandade van gerookte makreel

Een heerlijk maar toch eenvoudig te bereiden gerecht met makreel, gebakken asperges en cherrytomaten!

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Brandade van gerookte makreel

Bereidingswijze

Brandade van gerookte makreel

Breng een pan met water aan de kook. Pel de knoflook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels met de knoflook in de pan met water in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen maar niet te ver afkoelen. Pureer de aardappels fijn met een pureestamper en roer er de melk en een flinke scheut olie door. Maak de makrelen schoon en pluk ze in kleine stukjes. Roer de makreel door de aardappelpuree en breng op smaak met versgemalen peper. Roer vlak voor het serveren de raapstelen erdoor.

Gebakken asperges en cherrytomaten

Schil de asperges, snijd ongeveer twee centimeter van de onderkant af en snijd de asperges in stukjes. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de asperges in circa 5 minuten goudbruin. Halveer de cherrytomaten en bak ze circa 2 minuten mee met de asperges. Voeg de amandelen toe en bak ze circa 5 minuten mee tot ze goudbruin worden.

Serveren

Schep de brandade op borden en verdeel de gebakken asperges en cherrytomaten erover.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.