Bramen-muntsalade

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bramensalade met munt

  • Verwarm een pan en rooster de amandelen circa 3 minuten.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Snijd de gepofte gele paprika’s in reepjes.
  • Verbrokkel de blauwe kaas.
  • Pluk en hak de munt fijn.
  • Meng in een grote kom de frambozenazijn, mosterd, de honing en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schenk al roerend met een garde de zonnebloemolie erbij.
  • Meng de bramen door de dressing. Voeg de gepofte gele paprika’s, amandelen, ui, cherrytomaten, blauwe kaas, munt en de rucola door de dressing.
  • Snijd de stokbroden in plakjes.

Serveren

  • Verdeel de bramen-muntsalade over borden. Serveer met het brood.

Ingredienten

4
Personen

Bramen-muntsalade

  • 100 g amandelen met vlies
  • 1 rode ui
  • 250 g cherrytomaten
  • 295 g gepofte gele paprika's
  • 100 g blauwe kaas
  • 0.5 bosje munt
  • 20 ml frambozenazijn
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 g bramen
  • 75 g rucola
  • 2 meergranen stokbroden
Geef je waardering
1