De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

boterkoek-appeltaart

Vet de bakvorm in met boter. Klop de boter met de suiker. Voeg het ei, het zout en de bloem toe. Meng goed door en kneed er een soepel deeg van. Duw het deeg in de vorm.

40 MIN
Boterkoek-appeltaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Boterkoekbodem
Vet de bakvorm in met boter. Klop de boter met de suiker. Voeg het ei, het zout en de bloem toe. Meng goed door en kneed er een soepel deeg van. Duw het deeg in de vorm.

Appelkaneelvulling
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukjes. Meng de suiker met de kaneelpoeder. Meng de appelpartjes erdoor. Verdeel de partjes appel over het boterkoekdeeg. Bak de boterkoek-appeltaart in circa 40 minuten goudbruin en gaar.

Boterbabbelaarsaus
Breng de slagroom met de melk, de boterbabbelaars en een klein beetje suiker aan de kook. Roer tot de boterbabbelaars zijn opgelost. Roer de eidooiers met de resterende suiker los. Giet de kokende room over de eidooiers en meng goed door. Giet de saus terug in de pan en gaar de saus, al roerende zonder te koken, met een spatel tot vladikte.

Verwarm de abrikozenjam met een scheutje water en bestrijk de taart met de abrikozenjam. Besprenkel de boterkoek-appeltaart met de boterbabbelaarsaus.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker