Boterkoek-appeltaart

21
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Boterkoekbodem
Vet de bakvorm in met boter. Klop de boter met de suiker. Voeg het ei, het zout en de bloem toe. Meng goed door en kneed er een soepel deeg van. Duw het deeg in de vorm.

Appelkaneelvulling
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukjes. Meng de suiker met de kaneelpoeder. Meng de appelpartjes erdoor. Verdeel de partjes appel over het boterkoekdeeg. Bak de boterkoek-appeltaart in circa 40 minuten goudbruin en gaar.

Boterbabbelaarsaus
Breng de slagroom met de melk, de boterbabbelaars en een klein beetje suiker aan de kook. Roer tot de boterbabbelaars zijn opgelost. Roer de eidooiers met de resterende suiker los. Giet de kokende room over de eidooiers en meng goed door. Giet de saus terug in de pan en gaar de saus, al roerende zonder te koken, met een spatel tot vladikte.

Verwarm de abrikozenjam met een scheutje water en bestrijk de taart met de abrikozenjam. Besprenkel de boterkoek-appeltaart met de boterbabbelaarsaus.

Ingredienten

8
Personen

Boterkoekbodem

  • 250 g zachte boter
  • 250 g suiker
  • 1 ei
  • 1 mespuntje zout
  • 250 g bloem

Appelkaneelvulling

  • 2 appels, Jonagold
  • 75 g suiker
  • 1 el kaneelpoeder

Boterbabbelaarsaus

  • 200 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 75 g boterbabbelaars
  • 60 g suiker
  • 3 eidooiers

Extra nodig

  • lange taartvorm van 30 cm x 10 cm
  • boter om in te vetten
  • 1 el abrikozenjam
Geef je waardering
21