Boswachtergoulash

12
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Boswachtergoulash

  • Pel en snipper de uien.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove blokjes.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en snijd de varkenshaas in blokjes. Meng de varkenshaas met het paprikapoeder en een scheutje olijfolie.
  • Verhit een scheutje olie in een brede pan en bak de varkenshaas in circa 5 minuten rondom goudbruin. Haal de varkenshaas uit de pan en leg op een bordje.
  • Bak de uien, knoflook, rode peper, paprika’s en het karwijzaad circa 2 minuten in de pan van de varkenshaas. Voeg de champignons toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes, het water en het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Roer de varkenshaas en de zure room erdoor en warm circa 2 minuten goed door. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Pluk en hak de peterselie fijn. 

Serveren

  • Verdeel de rijst en de boswachtergoulash over borden en strooi de peterselie eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Boswachtergoulash

  • 300 g meergranenrijst
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 groene paprika's
  • 250 g kastanjechampignons
  • 300 g varkenshaas
  • 2 el paprikapoeder
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 tl karwijzaad
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 200 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 125 ml zure room
  • 1 bosje bladpeterselie

Extra nodig

  • keukenpapier
Geef je waardering
12