Rijst
- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Boswachtergoulash
- Pel en snipper de uien.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove blokjes.
- Snijd de champignons in vieren.
- Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en snijd de varkenshaas in blokjes. Meng de varkenshaas met het paprikapoeder en een scheutje olijfolie.
- Verhit een scheutje olie in een brede pan en bak de varkenshaas in circa 5 minuten rondom goudbruin. Haal de varkenshaas uit de pan en leg op een bordje.
- Bak de uien, knoflook, rode peper, paprika’s en het karwijzaad circa 2 minuten in de pan van de varkenshaas. Voeg de champignons toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes, het water en het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Roer de varkenshaas en de zure room erdoor en warm circa 2 minuten goed door. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
- Pluk en hak de peterselie fijn.
Serveren
- Verdeel de rijst en de boswachtergoulash over borden en strooi de peterselie eroverheen.
0 reacties