De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bosschotel

30 min kooktijd
Bosschotel

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Aardappelpuree

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af en stoom ze droog.
  • Verwarm de melk.
  • Pureer de aardappels met een pureestamper en maak smeuïg met de melk.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Roer de bosuitjes en de mosterd door de puree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

 Bosschotel

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 6 minuten krokant.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Voeg de champignons, ui en de knoflook toe aan de spekblokjes en bak circa 6 minuten mee.
  • Schenk de fond erbij en voeg een klontje boter toe. Roer goed door.
  • Verdeel de aardappelpuree over een met olie ingevette ovenschaal. Schep daarop de champignons en de doperwten en bestrooi met geraspte kaas.
  • Bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker