Bosschotel

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappelpuree

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af en stoom ze droog.
  • Verwarm de melk.
  • Pureer de aardappels met een pureestamper en maak smeuïg met de melk.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Roer de bosuitjes en de mosterd door de puree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

 Bosschotel

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 6 minuten krokant.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Voeg de champignons, ui en de knoflook toe aan de spekblokjes en bak circa 6 minuten mee.
  • Schenk de fond erbij en voeg een klontje boter toe. Roer goed door.
  • Verdeel de aardappelpuree over een met olie ingevette ovenschaal. Schep daarop de champignons en de doperwten en bestrooi met geraspte kaas.
  • Bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin. 

Ingredienten

4
Personen

Aardappelpuree

  • 800 g kruimige aardappels
  • 100 ml melk
  • 1 bosje bosui
  • 1 el grove mosterd

Bosschotel

  • 125 g spekblokjes
  • 500 g champignons
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml vleesfond
  • 1 klontje boter
  • olijfolie om in te bakken
  • 100 g doperwten (diepvries)
  • 150 g geraspte oude kaas

Extra nodig

  • pureestamper
  • ovenschaal
Geef je waardering
3