Bospeen-aardappelsalade met gehaktballetjes

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Halveer de krieltjes en kook de krieltjes in een pan met water en een beetje zout in circa 15 minuten gaar. Giet de krieltjes af en stoom droog.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan.
  • Meng het gehakt met het ei en het paneermeel en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Rol gelijke balletjes van het gehakt en bak in de hapjespan om en om in circa 5 minuten goudbruin.
  • Voeg een scheutje water toe, zet een deksel op de pan en braad de balletjes in circa 5 minuten gaar.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en halveer de bospenen in de lengte. Kook de bospenen in circa 8 minuten beetgaar. Giet de bospenen af en spoel ze koud. Laat de bospenen goed uitlekken.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Meng in een grote kom al roerend met een garde de azijn met de olijfolie extra vierge.
  • Snijd de peterselie fijn en meng met de cherrytomaatjes, krieltjes en de bospenen door het azijn-oliemengsel.

Serveren

  • Schep de salade op de borden en verdeel de gehaktballetjes erover.

Ingredienten

4
Personen

Bospeen-aardappelsalade met gehaktballetjes

  • 500 g krieltjes met schil
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • 1 bosje bospenen
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 150 ml olijfolie extra vierge
  • 1 bosje bladpeterselie
Geef je waardering
3