De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bombe van gerookte zalm met kruidencrème fraice

Pluk het middelste, gele gedeelte van de frisée. Snijd de courgette en aubergine in kleine brunoise. Verhit olie in een pan en bak de courgette en aubergine. Breng op smaak met olijfolie, limoensap, zout en peper. Houd enkele plukjes sla apart en meng de rest van de sla met de courgette en aubergine.

30 min kooktijd
Bombe van gerookte zalm met kruidencrème fraice

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pluk het middelste, gele gedeelte van de frisée. Snijd de courgette en aubergine in kleine brunoise. Verhit olie in een pan en bak de courgette en aubergine. Breng op smaak met olijfolie, limoensap, zout en peper. Houd enkele plukjes sla apart en meng de rest van de sla met de courgette en aubergine. Bekleed 4 kopjes met plasticfolie en beleg de binnenkant met zalm en laat de zalm aan de randen overlappen. Vul de bombe met de groente en vouw ze dicht. Schil en blancheer de asperges. Haal de bombes uit de kopjes, verwijder het plastic en zet ze in het midden van de borden. Garneer met de achtergehouden sla en de asperges. Pluk en hak de kruiden. Meng de room en crème fraîche en breng op smaak met kruiden, zout en peper. Serveer de saus bij de bombe en strooi er Shiso Purple over.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker