Bojo cheesecake

18
Gemiddeld

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Bojo

  • Week de rozijnen circa 3 uur in de rum.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil en rasp de cassave.
  • Smelt de boter in een pan.
  • Laat de rozijnen uitlekken.
  • Meng in een kom de rozijnen, geraspte cassave, kokosrasp, suiker, melk, gesmolten roomboter, amandel- en vanille-extract, maïzena, kaneelpoeder en de kokosmelk. Meng tot een glad beslag.
  • Voeg toe en roer goed door.
  • Schenk het beslag in het bakblik.
  • Bak de bojo in de oven circa 20 minuten. 

Roomkaasbeslag

  • Draai de oven terug naar 170 °C.
  • Houd wat frambozen achter. Meng in een kom de roomkaas met de suiker, eieren en vanille-extract. Voeg de frambozen toe.
  • Giet het roomkaasbeslag op de bojo in het bakblik.
  • Verdeel de resterende frambozen over het roomkaasbeslag.
  • Bak de cheesecake in de oven circa 40 minuten.

Ingredienten

40
Porties

Bojo

  • 150 g blanke rozijnen
  • 150 ml rum
  • 1 kg cassave
  • 150 g boter
  • 200 g kokosrasp
  • 150 g suiker
  • 150 ml geconsendeerde melk
  • 2 tl amandelextract
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 el kaneel
  • 400 ml kokosmelk

Roomkaasbeslag

  • 250 g diepvriesframbozen
  • 1.6 kg roomkaas
  • 600 g suiker
  • 8 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el maïzena
  • 1 el kaneelpoeder

Extra nodig

  • aluminiumbakblik van 40 x 60 cm
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
Geef je waardering
18