De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Boerenkoolsoep met boerenkoolchips

Boerenkool saai? Helemaal niet! Je kunt er lekkere stamppotten mee maken, máár ook een heerlijk hartverwarmend kopje soep.

45 MIN
Boerenkoolsoep

Boerenkool saai? Helemaal niet! Je kunt er lekkere stamppotten mee maken, máár ook een heerlijk hartverwarmend kopje soep.

Estée Strooker

Bereidingswijze

Boerenkoolsoep

  1. Was de boerenkool grondig, verwijder de harde nerven en scheur de bladeren in stukjes.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Smelt een klontje boter in een soeppan en fruit ui en knoflook circa 2 minuten.
  3. Snijd de prei in dunne ringen. Bewaar enkele ringetjes voor de garnering en voeg de rest toe in de pan.
  4. Snijd de wortel in blokjes van circa 1,5 bij 1,5 centimeter en fruit even mee en voeg laurier toe.
  5. Laat de bonen uitlekken en voeg toe in de pan.
  6. Voeg wat verse tijm en grove mosterd toe.
  7. Doe de boerenkool in de pan.
  8. Blus het geheel af met de witte wijn en laat het geheel enkele minuten doorkoken.
  9. Vul de pan met de bouillon tot circa vier centimeter boven de groente en laat circa 10 minuten koken.
  10. Voeg op het laatst de boerenkool toe en kook nog circa 5 minuten.
  11. Breng de soep op smaak met peper en zout. Houd drie grote scheppen soep apart.
  12. Hak de peterselie grof, voeg toe aan de resterende soep en laat een halve minuut meekoken. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep en zeef deze eventueel.
  13. Voeg de achtergehouden grove soep weer toe voor een bite.

Boerenkoolchips

  1. Verwarm de olie tot circa 175 °C.
  2. Frituur de boerenkoolbladeren circa 30 seconden in de hete olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Bestrooi met zout en doe er een beetje azijn op.

Serveren
Serveer de soep in een kom of diep bord. Maak de soep af met een schepje crème fraîche. Garneer met de boerenkoolchips en grove peterselie.

Verrukkelijk vegetarisch! Estée Strooker gebruikt in elke aflevering een andere groente als hoofdingrediënt voor meerdere gerechten en geeft tips bij het koken van een vegetarische maaltijd. Vlees noch Vis is voor iedereen die een keer een volledige maaltijd zonder vlees of vis (of andere dierlijke ingrediënten) wil eten. Probeer het zelf!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker