Bereiding
Schil en snijd de aardappels en de pastinaken in kleine stukken van circa 1 centimeter.
Schep de boerenkool in een pan, leg de aardappels en de pastinaken erop en schenk er zoveel water bij zodat het geheel net niet onder staat. Voeg een klein beetje zout toe en kook het geheel, op hoog vuur en met deksel op de pan, in circa 15 minuten gaar.
Breng een pan met water aan de kook. Schil en snijd de zoete aardappel in kleine blokjes. Kook de blokjes aardappel in circa 6 minuten beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Snijd de boter voor de crumble in stukjes en kneed er met de havermout en de bloem kruimels van. Kneed niet te lang want dan wordt de boter te warm en krijg je een bol deeg. Verwarm de oven voor op 220 °C.
Giet de boerenkool af en stoom goed droog. Haal de pan van het vuur en voeg de boter, melk en mosterd toe en pureer het geheel fijn met een pureestamper. Meng de zoete aardappel erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schep de stamppot in een ovenschaal en verdeel de crumble erover. Bak het geheel circa 10 minuten in de oven of tot de crumble goudbruin is.
Snijd de appels in parten en verwijder het klokhuis. Verhit een pan met boter en bak de partjes appel rondom goudbruin. Besprenkel met wat honing en laat de appeltjes karamelliseren.
Serveren
Schep de crumble op borden en schep er partjes appel bij.
Meld je aan en praat mee