Boerenkool-gnocchi met romige blauwe kaassaus

0
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
Boerenkool
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes.
  • Schil en snijd de pompoen in kleine blokjes.
  • Smelt de boter in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en peper circa 2 minuten. Voeg de boerenkool en de pompoen toe en laat met de deksel op de pan in circa 15 minuten gaar worden.

Romige blauwe kaassaus en gnocchi
  • Kook de gnocchi gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de blauwe kaas fijn.
  • Breng in een pan de kookroom met de blauwe kaas al roerend aan de kook. Kook circa 5 minuten en breng op smaak met een beetje versgemalen peper. Voeg de blauwe kaassaus toe aan de boerenkool en de pompoen.
  • Giet de gnocchi af en voeg toe.

Serveren
  • Verdeel de boerenkool-gnocchi met romige blauwe kaassaus over borden.

Ingredienten

4
Personen

Boerenkool-gnocchi met romige blauwe kaassaus

  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 kleine pompoen
  • 1 klontje boter
  • 250 g gesneden boerenkool
  • 500 g gnocchi di patate
  • 100 g zachte blauwe kaas
  • 250 ml kookroom
Geef je waardering
0