Boerenaardappelsalade

2
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Boerenaardappelsalade

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Boen de aardappels schoon en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels in de pan met water in circa 15 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen op een bord met keukenpapier.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in circa 8 minuten hard.Giet de eieren af en spoel ze koud. Pel en hak de eieren grof.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de bloemkool in fijne roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in circa 4 minuten beetgaar. Giet de roosjes af.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Meng in een grote kom de karnemelk, halvanaise, mosterd, honing en de bieslook.
  • Verwijder het loof van de radijsjes en snijd ze in vieren.
  • Snijd de kaas in blokjes.
  • Roer de aardappels, eieren, bloemkool, bieslook, radijsjes, kaas en de doperwten door de dressing en breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Ingredienten

4
Personen

Boerenaardappelsalade

  • 800 g vastkokende aardappels
  • 2 eieren
  • 1 bloemkool
  • 0.5 bosje bieslook
  • 40 ml karnemelk
  • 4 el halvanaise
  • 1 el franse mosterd
  • 1 el honing
  • 1 bosje radijs
  • 100 g belegen kaas (aan stuk)
  • 200 g diepvriesdoperwten

Extra nodig

  • keukenpapier
Geef je waardering
2